r
Nosalty Logó

Hamis dobos szelet 2. - csokimázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Hamis dobos szelet 2. - csokimázzal
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 7844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    370.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2659.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1043.7 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2947 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2174 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 7844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A lapokhoz előbb a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a szalakálit feloldjuk a tejben, majd az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. 6 részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk, s a tepsi hátán sorra kisütjük őket.
  2. A krémhez való cukrot világosbarnára pirítjuk, s felengedjük a 3 dl vízzel. Addig főzzük, míg a cukor teljesen feloldódik. Közben a lisztet simára keverjük a tejben, hozzátöltjük a karamelles vízhez, s sűrű pépet főzünk belőle. Kevergetve kihűtjük, s kanalanként hozzáadjuk a margarinhoz.
  3. Megtöltjük a lapokat a krémmel.
  4. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, s bevonjuk vele a sütit.
  5. Másnap szeleteljük, addigra megpuhul.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 26877
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit Anyukám gyakran sütötte, ez is az ő keze alól került ki. Sajnos ő már többet nem süt... A sütinek semmi köze a doboshoz, legfeljebb annyi, hogy ez is 6 lapos, de az ínséges időkben ez volt egyik visszatérő ünnepi süti, mert csak 1 tojás kell bele.

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek