Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis dobos szelet 2. - csokimázzal

Hamis dobos szelet 2. - csokimázzal
Hamis dobos szelet 2. - csokimázzal
40 perc / sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit Anyukám gyakran sütötte, ez is az ő keze alól került ki. Sajnos ő már többet nem süt...
A sütinek semmi köze a doboshoz, legfeljebb annyi, hogy ez is 6 lapos, de az ínséges időkben ez volt egyik visszatérő ünnepi süti, mert csak 1 tojás kell bele.

hozzávalók / 12 adag

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapokhoz előbb a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a szalakálit feloldjuk a tejben, majd az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. 6 részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk, s a tepsi hátán sorra kisütjük őket.
  2. A krémhez való cukrot világosbarnára pirítjuk, s felengedjük a 3 dl vízzel. Addig főzzük, míg a cukor teljesen feloldódik. Közben a lisztet simára keverjük a tejben, hozzátöltjük a karamelles vízhez, s sűrű pépet főzünk belőle. Kevergetve kihűtjük, s kanalanként hozzáadjuk a margarinhoz.
  3. Megtöltjük a lapokat a krémmel.
  4. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, s bevonjuk vele a sütit. 
  5. Másnap szeleteljük, addigra megpuhul.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 25×30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 25 774
elküldve: 4
receptkönyvben: 393
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

hatlapos, krémes-csokis szelet, dobos sütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ketty90
ketty90 Thu, 2012-04-05 22:39

Nem rég elkészítettem ezt a sütit.
Akkora sikert aratott, hogy húsvétra is megsütöm. :)
Nagymamám rám parancsolt, hogy dupla adagot süssek és az egyikre ne tegyek csokit, mert nem szereti rajta.
Tényleg isteni a süti, hisz a nagymamám nem igazán szereti a sütiket. Általában megkóstolja a sütiket, de nem falja fel, mint a család többi tagja. :)
Viszont ez a süti annyira ízlett neki, hogy amikor csak ránéztem sütizett, persze a tetejét a kutyus kapta meg. :D
Köszönöm a receptet!! :)

Gerdi
Gerdi / Gerdi Fri, 2012-04-06 14:02

Kedves Ketty90!
Igazán örülök, hogy nálatok is ekkora sikere volt! Bizonyára azért ízlett a Nagymamádnak, mert ez egy Ő korabeli recept:-)
Üdvözlet a Nagymamádnak! Kívánok Nektek kellemes húsvétot!
Meli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-04 17:50

Én tegnap megsütöttem, jól sikerült.
Mára meg is puhult lehetett szépen szeletelni.
A fotón a lapok meg a krém is barnább mint az
enyém de gondolom ez attól is függ mennyi
ideig sütöm a lapokat. Az íze nagyon hasonlít
a mézes zserbójéhoz , semmilyen pírított cukor
ízt nem érzek rajta. Ez így természetes vagy a
cukrot is tovább kellett volna pírítanom?
Egyébként nagyon finom süti, köszi a receptet.
Üdv.: Edo

Gerdi
Gerdi / Gerdi Fri, 2011-03-04 22:01

Szia, Edo! A lapok a méztől lesznek kicsit barnák, a krém pedig a karamelltől. A cukrot világosbarnára kell pirítani, különben keserű lesz. Szerintem mindent jól csináltál, főleg, ha finom is lett. No igen, az ízében inkább a méz dominál. Örülök, hogy megsütötted, s hogy ízlett! Üdv. Meli

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-03-04 03:43

Ez nagyon-nagyon finom, gyerekkoromban (es most is!) ez volt az egyik kedvencem. Sajnos anyukam nem sutotte tul gyakran, valahogy a tobbi suti a nepszerubb volt. Szerintem a mi eredeti receptunk mar el is tunt, ugyhogy koszi, hogy feltetted ezt a "klasszikust"!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Fri, 2011-03-04 15:26

Szia, Boribon! Igazad van, nagyon finom. Nálunk egy időben gyakran került asztalra, aztán jöttek újabb "divatsütik". Az utóbbi időben lett felelevenítve. Szerencsére. És szívesen tettem közzé a receptet. Üdv. Meli

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-03-03 15:37

Csatlakozom az előttem szólóhoz,ugyanis nekem is ez a problémám!
Nagyon jól néz ki a süti!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Thu, 2011-03-03 20:53

Kedves Bibka74 és Mucóka! Köszönöm az elismerő szavakat az Anyukám nevében, ugyanis őt illetik. Még nem tettem fel ide más munkáját, ezt egyfajta búcsúnak szántam Tőle, akitől tanultam a sütés-főzés szeretetét. Üdv. Meli

bibka74
bibka74 Thu, 2011-03-03 09:42

Szia Gerdi!
Ezzel a sütivel csak egy a problémám:NINCS ELŐTTEM,HOGY MEGEHESSEM!
Nagyon jól néz ki,hamarosan elkészítem.
Köszi!
Üdv.:bibka74

Gerdi
Gerdi / Gerdi Thu, 2011-03-03 20:48

Szia, Pötyike! A süti valóban finom. Sok sikert hozzá! Üdv. Meli

655
finomliszt 50 dkg
margarin 10 dkg
cukor 10 dkg
méz 2 ek
tojás 1 db
tej 1 dl
szalalkáli 15 g
cukor 30 dkg
víz 3 dl
finomliszt 15 dkg
tej 2 dl
margarin 25 dkg
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek