Pastrami

Leírás

Marhaszegyből készült felvágott. Török eredetű, majd román-zsidó kivándorlók által Amerikában futott be hatalmas karriert. A pastrami leggyakrabban marhaszegyből van, de készülhet borjúból és pulykából is. Eredetileg víztelenítés céljából sózták, préselték, majd levegőn szárították, ma inkább pácolják és füstölik. Otthon is elkészíthető, de kissé időigényes, jó egy hetet vesz igénybe. Általában hajszálvékonyra vágják, és szendvicsekbe, salátákba teszik, de bármilyen hidegtálhoz jól megy.

Pastrami
147
Kalória
21.8g
Fehérje
0.4g
Szénhidrát
5.8g
Zsír
69.5g
Víz
68g
Koleszterin
-
Élelmi rost
100mg
Cukor

100 g Pastrami

fehérjetartalom

21.8 g

zsírtartalom

68004.944 g

szénhidráttartalom

0.36 g

víztartalom

69.53 g

gramm pastrami?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1078 mg

Foszfor

175 mg

Magnézium

17 mg

Kalcium

10 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.221 g

Kolin

81.6 mg

Niacin - B3 vitamin

4.26 mg

C vitamin

0.3 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.8 g

Zsír

telített zsírsav

2.681 g

egyszeresen telített zsírsav

2.118 g

többszörösen telített zsírsav

0.145 g

koleszterin

68 g

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

2.22 mg

Magnézium

17 mg

Foszfor

175 mg

Nátrium

1078 mg

Cink

4.98 mg

Réz

0.091 mg

Mangán

0.027 mg

Szelén

17.7 µg

szénhidrát

cukor

0.1 g

víz

69.53 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.052 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.161 mg

Niacin - B3 vitamin

4.26 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.265 mg

Folát

6 µg

Kolin

81.6 mg

Béta-karotin

22 µg

Béta-kriptoxantin

6 µg

Lutein+zeaxantin

11 µg

E vitamin

0.12 mg

D vitamin

4 µg

K vitamin

0.7 µg

B12 vitamin

1.87 µg

A vitamin

2 µg

C vitamin

0.3 mg

B6 vitamin

0.221 g

2 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.