Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retró milánói makaróni

Retró milánói makaróni
Retró milánói makaróni
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorunk kedvence, amit a mai napig nem lehet megunni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat.
  2. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd 1-2 percig pároljuk rajta. Utána hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, és még egy két percig kevergetjük.
  3. Mehet hozzá a vékony szeletekre vágott gomba. Ha túl hamar pirulna, akkor öntsünk alá egy fél deci vizet, és pároljuk 15 percen keresztül. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oreganót.
  4. Ha letelt a 15 perc, adjuk hozzá a kétfajta paradicsomot és a cukrot, keverjük el, és főzzük újra 15 percig.
  5. Közben lobogó sós vizben főzzük ki a makarónit, majd keverjük össze a szósszal. Sok sok reszelt trappistával megszórva azonnal tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 157
össznézettség: 19 532
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
768 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

milánói makaróni

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

635
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sonka 12 dkg
csiperkegomba 20 dkg
konzerv paradicsom 36 dkg
sűrített paradicsom 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 ek
cukor 1 ek
makaróni 50 dkg