r
Nosalty Logó

Réteges krumpli helena konyhájából

helena26
Réteges krumpli helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1200
Kalória
32.1g
Fehérje
62.7g
Szénhidrát
91.2g
Zsír
425.8g
Víz
223.1g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    365 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7089 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    2820 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    250.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1703.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1662 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 4792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd vágjuk apró kockára, vagy durvára reszeljük.
  2. A kolbászt, szalonnát kockára vágjuk, a hagymát is. A sajtot meg reszeljük le.
  3. A tejfölt keverjük össze a sóval, borssal, mustárral, majoránnával, zúzott fokhagymával.
  4. Egy kivajazott jénai tálba tesszük a burgonya felét, a tetejére szórjuk a hagymát, a kolbászt, a szalonnát, a sonkát, majd szórjuk meg reszelt sajttal. A vajat halmonként rárakjuk, és befedjük a burgonya másik felével.
  5. A tetejére simítjuk az ízesített tejfölt. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy darab füstölt kolbász, maradék szalonna, sajt, stb... a többi meg éppen volt, így lett kész ez az ebéd.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...