r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült csirkemáj párolt vegyes savanyúsággal

VnéEdit
Hagymaágyon sült csirkemáj párolt vegyes savanyúsággal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

májhoz

krumplipüréhez

savanyúsághoz

620
Kalória
36.6g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
359.1g
Víz
584.5g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

májhoz

krumplipüréhez

savanyúsághoz

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

májhoz

krumplipüréhez

savanyúsághoz

Összesen 1860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

májhoz

krumplipüréhez

savanyúsághoz

Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    359.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5548 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1026 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5535 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3372 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1077.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16644 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3078 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16604 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

májhoz

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, a zsíron üvegesre pirítjuk, rátesszük a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórjuk, és fedő alatt pár percig pároljuk.
  2. Majd levesszük a fedőt, és kevergetve készre sütjük. Amikor majdnem kész, akkor teszünk rá 1 tk paprikarémet. Só nem kell rá, mivel a sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
  3. A köret készítés: A burgonyát megtisztítjuk, gerezdekre vágva sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, margarinnal, tejjel pürésítjük.
  4. A házi vegyes savanyúságot kicsit vízzel leöblítjük, 1 ek étolajat teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gyors, finom ebéd, bármely napra.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek