r
Nosalty Logó

Isteni hagymás csirkemáj főtt rizzsel

toroltfelhasznalo-412734
Isteni hagymás csirkemáj főtt rizzsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkemájhoz:

Hozzávalók a főtt rizshez:

481
Kalória
32.6g
Fehérje
50.4g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
325.9g
Víz
575g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a csirkemájhoz:

Hozzávalók a főtt rizshez:

Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a csirkemájhoz:

Hozzávalók a főtt rizshez:

Összesen 2888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a csirkemájhoz:

Hozzávalók a főtt rizshez:

Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    325.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1115 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5483 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.5 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5514.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    594 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    3434 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    302.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1955.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32960 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6691 micro
  • Kolin:
    1982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32900 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1255 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a csirkemájhoz:

  1. A csirkemájat megmossuk, és konyhakész állapotba hozzuk.
  2. Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.
  3. A serpenyő szélére toljuk a hagymát, és a közepébe rakjuk a májakat. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (tudom, hogy sokan nem javasolják ezt sütés előtt, de a végeredmény nem lesz kemény).
  4. Kb. 10 perc sütés után megforgatjuk a májakat, majd újabb 10 perc után összekeverjük a hagymával, és hagyjuk lesülni.
  5. Még néhányszor megkeverjük, és mikor már a hagymát és a májat is sültnek látjuk, akkor tekinthetjük késznek.

Hozzávalók a főtt rizshez:

  1. Az átmosott rizst rizsfőzőbe vagy egy lábasban feltesszük főni 6 dl vízzel egy kis sóval.
  2. Mikor megfőtt, a májjal együtt tálaljuk. Én káposztasalátát szoktam mellé készíteni, ami <a href="https://www.nosalty.hu/recept/sult-csirkecomb-petrezselymes-burgonyaval-kaposztasalataval" target="_blank">az egyik előző receptemben</a> szerepel, de fogyasztható más savanyúsággal is. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Én nagyon szeretem a májat jó sok vöröshagymával készíteni, mert attól szaftosabb és édesebb lesz. Ha valaki nem szeretné így, akkor nyugodtan hagyja ki belőle a hagymát, és csak olajban süsse meg, esetleg csak egy kis hagymát adjon hozzá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek