r
Nosalty Logó

Egészben sült csülök káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egészben sült csülök káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2491 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4524.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 2491 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Az egész csülköt feltesszük főni annyi vízbe, hogy majdnem ellepje. (Kuktában is lehet.)
  2. A vízbe teszünk sót, borsot, fűszerköményt, babérlevelet.
  3. Beledobjuk a négyfelé vágott hagymát és a fokhagymákat.
  4. Közben elkészítjük a kencét a mustár, az olívaolaj, fűszerkömény, szerecsendió, csiliszósz és egy kis só keverékéből.
  5. Ha a csülök megpuhult, kivesszük és bekenjük a kencével.
  6. 200 fokos sütőben jól megpirítjuk úgy, hogy meglocsoljuk kétszer a saját főzőlevével.
  7. Amíg sül, elkészítjük a köretet: a zöldségeket csíkokra vágjuk és olívaolajon hirtelen megpirítjuk úgy, hogy roppanós maradjon.
  8. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23520
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csülök azoknak való, akik nem számolják a kalóriát. Így káposztával persze sokkal egészségesebb, mint burgonyával. A kedvesem ragaszkodott hozzá, hogy egészben süssem meg, ezért készítettem így. Előtte mindenképp főzni kell, a fűszerek is fontosak a főzővízben. Akkor jó, ha a csontocska már kifelé kívánkozik a húsból.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!