Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges brassói aprópecsenye

Részeges brassói aprópecsenye
Részeges brassói aprópecsenye
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a páromnak kedveskedni akarok, akkor ezzel a brassóival tuti leveszem a lábáról. Hogy Brassó városához van-e valami köze, azt a mai napig nem tudják. Az eredeti recept zöldborsó nélkül készül, mára azonban már elmaradhatatlan hozzávalójává vált.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi széles 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, majd uborkagyalun vékonyan felszeleteljük.
  3. A szalonnát gyufaszál vékony csíkokra metéljük, pirosra sütjük. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, aztán aláöntjük a bort, és hagyjuk elfőni.
  4. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, meghintjük a majorannával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, lassú tűzön fedő alatt puhára pároljuk. Elfőtt levét fehérborral, vagy húslével pótoljuk.
  5. A petrezselymet finomra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, magjait eltávolítjuk, majd apróra kockázzuk.
  6. A húshoz hozzáadjuk a zöldborsót. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük a húst, a paprikakockákkal összeforrosítjuk, utána sózunk, borsozunk.
  7. Tálaláskor lazán belekeverjük a petrezselymet.
  8. Rozmaringos vagy sült burgonyával tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 453
elküldve: 2
receptkönyvben: 199
elkészítve: 13/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós brassói, brassói aprópecsenye, fehérboros brassói

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

483
sertésszűz 600 g
vöröshagyma 200 g
fokhagyma 6 gerezd
füstölt szalonna 100 g
fehérbor 2 dl
majoranna 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 400 g
petrezselyem 1 csokor
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
tv paprika 0.5 közepes db