r
Nosalty Logó

Répatorta tojáslikőrös krémmel

Gonoszka1
Répatorta tojáslikőrös krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

1179
Kalória
18.5g
Fehérje
107.4g
Szénhidrát
72.6g
Zsír
81.6g
Víz
135g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
70.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 9419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1354 micro
  • β-karotin
    3231 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    580.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6787.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2981 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    858.9 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    653 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    10833 micro
  • β-karotin
    25848 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2387 micro
Összesen 9419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    409 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancslevet, a reszelt narancshéjat, az olajat. Ezzel is alaposan elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a dióval, sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. Egy tortaformát kikenünk olajjal, megszórjuk liszttel, és belesimítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percig sütjük. Tűpróba!
  5. A megsült tortát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A mascarponét elkeverjük a porcukorral. 1 dl tojáslikörrel is kikeverjük.
  2. A zselatinlapokat pár percre hideg vízbe áztatjuk. 0,6 dl tojáslikőrt megmelegitünk, és a kicsavart zselatint kevergetve feloldjuk benne. Hozzákeverjük a kihűlt zselatint a krémhez.
  3. A kihűlt tortát kettévágjuk. 0,5 dl tojáslikőrrel megkenjük az alsó lapot, és a felső lapnak az alját.
  4. Megtöltjük a tortát krémmel, majd körbe is bevonjuk kivülről.
  5. A tetejét ízlésünk szerint diszítjük. Én cukorral bevont csokitojásokkal raktam ki a tetejét.
  6. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletekre vágjuk, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a finom tortát készítettem a húsvéti ünnepekre. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 402 kalória van.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...