Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta tojáslikőrös krémmel

Répatorta tojáslikőrös krémmel
Répatorta tojáslikőrös krémmel
82 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom tortát készítettem a húsvéti ünnepekre. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 402 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancslevet, a reszelt narancshéjat, az olajat. Ezzel is alaposan elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a dióval, sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. Egy tortaformát kikenünk olajjal, megszórjuk liszttel, és belesimítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percig sütjük. Tűpróba!
  5. A megsült tortát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A mascarponét elkeverjük a porcukorral. 1 dl tojáslikörrel is kikeverjük.
  2. A zselatinlapokat pár percre hideg vízbe áztatjuk. 0,6 dl tojáslikőrt megmelegitünk, és a kicsavart zselatint kevergetve feloldjuk benne. Hozzákeverjük a kihűlt zselatint a krémhez.
  3. A kihűlt tortát kettévágjuk. 0,5 dl tojáslikőrrel megkenjük az alsó lapot, és a felső lapnak az alját.
  4. Megtöltjük a tortát krémmel, majd körbe is bevonjuk kivülről.
  5. A tetejét ízlésünk szerint diszítjük. Én cukorral bevont csokitojásokkal raktam ki a tetejét.
  6. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletekre vágjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 543
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

húsvéri répás torta, répatorta tojáslikőrös mascarpone krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1177
sárgarépa 35 dkg
tojás 6 db
olívaolaj 200 g
cukor 25 dkg
narancslé 6 evőkanál
narancshéj 1 narancsból nyert
dió 22 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
mascarpone 50 dkg
tojáslikőr 2.1 dl
porcukor 20 dkg
lapzselatin 1 csomag