r
Nosalty Logó

Remoulade-mártás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Remoulade-mártás
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A majonézhez

A mártáshoz

Összesen 324 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A majonézhez

A mártáshoz

Összesen 1294 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A majonézhez

A mártáshoz

Összesen 191 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 324 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    628 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2794 micro
Összesen 1294 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A majonézhez

A mártáshoz

Elkészítés

A majonézhez

  1. Elektromos robotgépben összeaprítjuk az uborkát, hagymát, petrezselymet.
  2. Az aprítékot összekeverjük a tejföllel, mustárral, majonézzel.
  3. Ízesítjük citrommal, sóval, borssal, tárkonylevéllel.
  4. Finomítjuk az ízét néhány csepp édesítőszerrel.
  5. Petrezselyemmel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 100
  • 7 napos nézettség: 670
  • Össznézettség: 259869
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Ajánló

Sült vagy rántott hal mellé szoktam kínálni mártásként.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A remulád mártás (sauce remoulade) egy majonézes mártás, amelybe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerül. Kiválóan illik salátaöntetekhez, grillezett hús- és halételekhez, fondue-höz vagy mártogatósnak nyers zöldségekkel is. A hozzávalók arányát alakíthatjuk saját igényünk szerint is (azaz kevesebb hagyma, több uborka, stb.).

Hozzávalók

A majonézhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek