Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tartármártás ahogy Józsibácsi készíti

Tartármártás ahogy Józsibácsi készíti
Tartármártás ahogy Józsibácsi készíti
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok, szeretném veletek megosztani az eredeti tartármártás receptjét.

Igazság szerint eredetiről nem lehet beszélni, mivel nagyon sokféleképpen ismerik a világban, inkább úgy fogalmazok, ahogyan a szakács iskolákban tanítják Magyarországon.

Későbbiekben megosztom veletek egy francia mesterszakács tartárreceptjét is.

Lássuk, hogyan is készül a magyar változat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Íze nem hasonlít a megszokott tejfölös változathoz, sokkal pikánsabb, és az ízek telítettebbek.

Sűrűbb mártáshoz kevesebb tejszínt és bort tegyetek bele. Természetesen más olajból is lehet készíteni, csak arra kell vigyázni, hogy az olaj ne legyen túl markáns ízű mint pl. az olíva, mert kiérezni a kész tartárból, és az nem igazán jó. Ugyanígy befolyásoló tényező a mustár és a bor fajtája, minősége is.

Tökéletesen illik halakhoz, franciasalátához, rántott zöldségekhez, rántott sajthoz, gombafejhez és bármihez, amihez a recept tartármártást ír elő.

Aki markánsabb savanykás ízt szereti, tehet bele egy kis ecetet is.

Sok sikert az elkészítéséhez! Ne tévesszen meg senkit a 4 adag megjelölés, de sajnos a program nem engedi, hogy adagmegjelölés nélkül továbblépjek. Természetesen attól függ, mihez kívánjuk felhasználni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként egy nagyon kemény majonézt készítünk a következőképpen: egy tálba tesszük a mustárt és a tojássárgáját. Habverővel simára keverjük. Az olajat a jól ismert módon először cseppenként, később vékony sugárban adjuk a majonéz alaphoz. Akkor jó, ha olyan kemény, mint egy lágyabb vaj, és elválik a keverőtál oldalától. Ez talán a legidőigényesebb és legkényesebb művelet.
  2. Ha kész a majonéz alapunk, innen már könnyű dolgunk van, beletesszük a tejszínt, a száraz fehérbort, citromlevet, sót, cukrot, fűszereket és simára keverjük.
  3. Pár perc állás után ismét alaposan átkeverjük, és már kész is van a tartármártás.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 41 906
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Józsibácsi

Mióta szakács: 2013.11.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes mártás, eredeti tartármártás, tejszínes majonézmártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

811
tojássárgája 2 db
mustár 2 teáskanál
2 kávéskanál
főzőtejszín 2 dl
repceolaj 3.5 dl
fehérbor 1 dl
porcukor 3 dkg
citrom 1 db
cayenne bors 1 késhegynyi