r
Nosalty Logó

Reform túrócsoda

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Reform túrócsoda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 416 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 3324 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 167 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 416 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7920.4 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2538 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    782 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 3324 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összeállítjuk a pici tejjel úgy, hogy elváljon a táltól.
  2. Egy kb. 25×35 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a tésztát belenyomkodjuk, mivel nagyon omlós, így sajnos nyújtani nem lehet. Úgy nyomkodjuk bele, hogy a tepsi falán legyen kb. másfél centi pereme.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  4. A tej és a tojásfehérjék kivéltelével minden hozzávalót összekeverünk, majd a felvert tojásfehérjéket finoman beleforgatjuk, hogy össze ne törjön.
  5. Mikor már majdnem egynemű, akkor a tejet is beleöntjük, és beleforgatjuk.
  6. Az egész öntetet ráöntjük a tésztára. Nagyon folyós, nem kell megijedni, szépen habosan meg fog sülni.
  7. Kb. 50-60 percig sütjük, alul-felül sütéssel. Ha idő előtt elkezdene pirulni, vegyük vissza 170-165 fokra, nehogy megégjen a teteje.
  8. Amikor aranybarna a teteje, akkor kész, kivesszük, bármilyen nehéz, de megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, és próbáljuk nem egyből megenni az egész tepsivel. :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15×35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 581
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 135552
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám túrós lepény receptjét reformáltam meg kicsit a saját alapanyagaimmal. Aki az egyszerűbb és olcsóbb verziót szeretné, egyszerűen cserélje ki a cukrot, a liszteket sima búzalisztre. Ízre tökéletesen ugyanaz, csak a vonalainkra hat másképp. :)

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek