Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusz krémes

Kókusz krémes
Kókusz krémes
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén valami egészségesebb recit hoztam össze. Kipróbáltam a cukormentes háztartási kekszet is ezzel. 

Természetesen, aki nem akar mézet használni, pótolhatja édesítőszerrel, de ettől lesz olyan eszméletlen íze (lime-mal együtt pedig valami fan-tasz-ti-kus! :D).

Kissé paleósnak tűnik, pedig nem ez volt a cél. Egyszerűen finom és kész.:)

Díszítésnek kókuszdióból farigcsált, pirított kókuszchipsszel szórtam meg (recept később), de rakhatunk rá citrusféle reszelt héját, csonthéjasokat, szeletelt mandula, bármit! 

hozzávalók / 4 adag

Az alja

Középre

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első réteg: A magvakat és a kókuszreszeléket késes aprítóban/kávédarálón apróra, szinte lisztszerűvé daráljuk. Ha a mennyiség kevés lenne, pár darab széttört háztartási keksszel feldobhatjuk még.
  2. Hozzáadjuk a felolvasztott kókuszzsírt vagy vajat (ki mit szeret vagy mi van otthon:)), lime levet, utána pedig a mézet is.
  3. A ragacsos morzsát beleszórjuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe, elsimítjuk mindenhová.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg elkezd picit pirulni, ezután kivesszük, félretesszük.
  5. Második réteg: Amíg hűl, a középső krémhez simára keverjük az étkezési keményítőt/pudingport egy pici tejjel, s a tojássárgájával.
  6. Feltesszük főni, folyamatosan kavarjuk, beleteszünk 2-3 ek mézet, sót, közben adagoljuk a tejet/vizet, hogy miután besűrűsödik, még egy picit híg legyen. (Nem írok űrmértéket, mert függ a puding/keményítő márkájától, mennyitől lesz optimális. Ha túl sűrű lenne, még mindig lehet hígítani.:)) Ha nem pudingporral készítjük, adjunk hozzá pár csepp vanília aromát!
  7. Mikor már majdnem kész, belekeverünk egy újabb adag ledarált kókuszreszeléket (a képen darálás mentes látható). Ettől még jobban besűrűsödik a krém, a kókusz sok folyadékot felszív. De még a legvégén is lehet hígítani, ezt ne feledjük.
  8. Miután a krém kicsit lehűlt, ráöntjük a morzsára.
  9. Hűtőbe tesszük pár órára, amíg egy picit szilárdul a puding, és hideg lesz.
  10. Harmadik réteg: 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk pici sóval, lime lével, 2 ek porcukorral/édesítőszerrel.
  11. Ha kész, óvatosan beleforgatjuk az utolsó adagnyi ledarált kókuszreszeléket és a lime lereszelt héját.
  12. Rápakoljuk a középső rétegre.
  13. 3-4 óráig a hűtőben állni hagyjuk, utána fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22×16 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 774
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kíra1370

Mióta szakács: 2013.04.22.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos krémes, ragacsos morzsás krémes, kókuszos morzsás sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

632
földimogyoró 80 g
kókuszreszelék 30 g
mandula 50 g
kókuszolaj 2 ek
méz 3 ek
limelé 0.5 lime-ból nyert
lime héja 0.5 lime-ból nyert
kókuszreszelék 65 g
méz 3 ek
víz 3 dl
étkezési keményítő 2 ek
vaníliaaroma 5 ml
tojássárgája 1 db
1 csipet
tojásfehérje 2 db
limelé 0.5 lime-ból nyert
lime héja 0.5 lime-ból nyert
édesítőszer 25 g
kókuszreszelék 45 g
1 csipet