Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform epertorta

Reform epertorta
Reform epertorta
62 perc / előkészület: 40 perc főzés: 2 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapi tortának készült, amely beilleszthető egy diétába is.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket és sárgájákat szétválasztjuk két külön tálba. A fehérjéket egy csipetnyi sóval felverjük óvatosan, hogy a habot ne törjük össze (kb. 2-3 perc).
  2. A sárgájákat habosra verjük az édesítővel, szódabikarbónával. A liszteket, kakaóport vegyítjük, a tejföllel próbáljuk fellazítani. A lisztes egyveleg felét a sárgájákhoz adjuk, mixerrel csomómentesre keverjük.
  3. Ezután már csak fakanalat használunk, a maradék lisztet apránként hozzáadva, a felvert tojásfehérjehabbal együtt. Óvatosan keverjünk végül mindent össze csomómentesre, nehogy a habot összetörjük.
  4. Egy 26 cm átmérőjű (lehet kisebb is, de akkor magasabb lesz a piskóta) tortaformát kivajazunk alul és oldalt, majd kókuszlisztet szórunk csak az aljára. A tésztát beleöntjük, és addig sütjük, amíg villával megszurkálva már nem tapad rá tészta (kb. 20 perc, 180°C-on).

Krém

  1. A habtejszínt külön tálban felverjük, addig, amíg már nem esik ki a tálból lefelé fordítva, visszatesszük a hűtőbe. A joghurtot ízesítjük, és beletesszük a felkockázott epret. Kicsit mixerrel felverjük, végeredményként „eperjoghurtot” kapunk.
  2. A tejben elkeverjük a zselatint, folyamatosan kevergetve, alacsony lángon forráspontig hevítjük, de nem forraljuk (amíg éppen elkezd gyöngyözni a teteje). Várunk vele, amíg lehűl langyosra. Ekkor mixerrel a joghurtba egyenletesen beledolgozzuk. Legvégül fakanállal beledolgozzuk a habot.
  3. Én 2 db. piskótakarikát sütöttem, az egyiket sütés után visszatettem a tortaformába. Eperrel körülrakjuk a tortakarikát, majd beleöntjük a joghurtos krémet. Lefedjük a másik piskótával.
  4. Tetejét tejszínhabbal (50 g), eperrel és cukormentes étcsokoládéval díszítjük (1 szeletet használtam, reszelővel csokiforgácsot készítettem).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 250
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

krisztaaa

Mióta szakács: 2010.11.04.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epertorta, diétás epertorta, joghurtos epertorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Fri, 2016-05-20 07:36

Kedves krisztaaa! Nagyon várjuk a tejföl mennyiségének megadását a piskóta hozzávalóihoz - erre gondolok: "A liszteket, kakaóport vegyítjük, a tejföllel próbáljuk fellazítani." -, hiszen itt az eperszezon, szeretnénk elkészíteni ezt a velünk is megosztott finomságodat, ráadásul én is szülinapi tortának szeretném. Előre is köszönjük!

Pancsika088
Pancsika088 Wed, 2015-06-24 10:53

Szia!
"A liszteket, kakaóport vegyítjük, a tejföllel próbáljuk fellazítani."
Ez fontos lépése a piskóta elkészítésének?
Azért kérdezem, mert az összetevőknél nem írod, hogy mennyi tejföl kell bele! :)

208
tojás 4 db
diabetikus liszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
zabpehelyliszt 1 evőkanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
xilit 4 ek
joghurt 500 g
zselatin 25 g
habtejszín 200 ml
édesítőszer 2 ek
tej 1 dl
eper 30 dkg