Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-joghurtos torta sütés nélkül

Epres-joghurtos torta sütés nélkül
Epres-joghurtos torta sütés nélkül
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és könnyű édességet szerettem volna készíteni, aminek a fő alkotója az eper, hiszen az egyik kedvenc gyümölcsöm. A sütőt éppen elfoglalta az ebéd, így maradt a babapiskótás módszer. A többi pedig jött magától... Összesen 70 percet vett igénybe az elkészítése.

hozzávalók / 8 adag

  • 30 dkg babapiskóta
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl víz
  • 2 nagy doboz epres joghurt
  • 5 zselatinlap (vagy zacskós zselatin)
  • 50 dkg eper
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 0,7 l vadmálnás szénsavas üdítő/ bármilyen piros üdítő, akár házi szörp
  • 1 ek cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótából kiválogatunk annyit, amennyi a tortaformánkat egy rétegben befedi. Ezeket a piskótákat félretesszük (nekem 13 db kellett).
  2. A többi babapiskótát kb 1-1,5 cm-es darabokra aprítjuk, és egy nagy tálba tesszük.
  3. A tábla étcsokit a vízzel feltesszük melegedni. Amikor felolvadt a csoki, ráöntjük a piskótadarabokra, és jól összekeverjük.
  4. A masszát a tortaforma alján elosztjuk, majd kb 10 percre hidegre tesszük.
  5. Ameddig a torta alja hűl, megmossuk és elfelezzük az epreket, és hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint.
  6. Az összes eper felét (kb 25 dkg) a csokis alapon szépen elosztjuk.
  7. A lapzselatint kicsit kinyomkodjuk, majd olvadásig melegítjük. Amikor elolvadt, a két nagy doboz joghurtot hozzáadjuk, és jól összekeverjük. A joghurtos krém felét az eperrel díszített tortára öntjük.
  8. A félretett babapiskótát 2 dl epres/málnás üdítőbe mártjuk, de csak egy pillanatra, hogy ne ázzon el teljesen. Ezután a joghurtos krémre helyezzük.
  9. A babapiskóta réteg tetejére öntjük a maradék joghurtos krémet, majd a megmaradt eperrel díszítjük a tortát. Hűtőbe tesszük, ameddig elkészítjük a tetejére a zselét.
  10. 0,5 l üdítőt felteszünk melegedni, a vaníliás pudingot 1 kanál cukorral és 3 ek üdítővel kikeverünk, és az üdítővel pudingot főzünk.
  11. Még melegen a torta tetejére öntjük, elsimítjuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 296
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres-joghurtos-babapiskótás süti, gyümölcsjoghurtos piskóta sütés nélkül, joghurtos babapiskóta eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edocska
Edocska Sun, 2014-05-11 13:24

Könnyen elkészíthető, látványos és remélem finom is :) -egyelőre hül :)- éppen a mai borús vasárnapra való, kedvderítőnek, köszönöm! :)