r
Nosalty Logó

Ratatouille a la L'ecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dave
Ratatouille a la L'ecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Összesen 214 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Összesen 854 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Összesen 28 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    3304 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    4503 micro
  • Lut-zea
    1816 micro
Összesen 214 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2421.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    998 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    820 micro
  • β-karotin
    13215 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    7264 micro
Összesen 854 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    588 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 28 Kcal

Hozzávalók

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Elkészítés

A piperade-hoz

  1. Piperade elkészítése:
  2. Sütőlapra tesszük a félbevágott, kimagozott paprikákat, és 250°C fokon kb 15 percig sütjük, míg a bőrük hámozhatóvá válik.
  3. Kihűtjük, majd meghámozás után apró kockákra vágjuk.
  4. Olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd az összes többi hozzávalót (aprított paprikát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot és minden egyébb fűszert) hozzáadjuk, és 10-15 perc alatt sűrűs mártást készítünk. (Ha nem fő szét eléggé, akkor botturmixxal tudjuk pépesíteni.)
  5. Ratatouille készítése:
  6. A piparade-et szétterítjük egy tepsi/ serpenyő alján (hagyjunk meg annyit belőle, ami a díszítéshez szükséges).
  7. A zöldségeket vékony karikákra vágjuk, majd felvátva rátesszük a piperade-re.
  8. 2 evőkanál olívaolajban elkeverünk kevés zúzott fokhagymát, kakukkfűt, őrölt borst, és sót. Ráöntjük a zöldségekre.
  9. A tepsit/ serpenyőt lefedve kb. 120 percig sütjük 150°C-on, majd a fedőt/ alufóliát levéve addig pirítjuk, míg a zöldségek kicsit megbarnulnak, és a piperade besűrűsődik. (Akár 1-2 napig hűtőben tarthatjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítjük.)
  10. Tálaláskor balzsamecettel, olívaolajjal, kevés piperaddel, és zöldfűszerekkel díszítjük.
  11. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 28418
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 03.

Ajánló

Nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon finom. Egészséges étel, ami akár a vegetáriánusok egyik kedvence is lehet.

Receptkategóriák

A barátnőmmel néztük meg a rajzfilmet, és rákérdezett, hogy el tudom e készíteni Remy lecsóját. Utánanéztem az interneten, és nem kevés keresés után találtam egy lefordított receptet, ahol kiderült: az eredeti recept Confit Byaldi néven szerepel, és Thomas Keller dolgozta át a rajzfilmhez. Mondanom sem kell, nagy sikert arattam vele :).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Leveszem a kalapom...

Harmathy Ildikó

különben úgyis lerepül.... hogy Rejt?t idézzem! Nagyon komoly recept, nagyon komoly kép! Gratula! Mondd el, léci, honnan a név ....a la L'ecsó! Hogyan lett a 'Confit Byaldi'-ból.... Mondd el, léci, mit látunk pont a képen: mi is az a barna sült rész a fehér környezetben - kinagyítottam, nem vágom. El fogom készíteni, az tutti, nagyon izgalmas, addig is, ha felhomályosítanál, Drága Dave ?!? Köszönettel: Ildikó

Dave

Köszönöm az elismeréseket :) Ildikó: Azért lett "a la L'ecsó", mivel ez már nem az eredeti Confit Byaldi, hanem a L'ecsó rajzfilm végén, a patkány (Remy) által készített francia lecsó, ami kimondottan a rajzfilmhez lett átdolgozva (Thomas Keller által) A képen úgy tálaltam, ahogy a rajzfilmben is látható. A barna rész a tányéron (ha jól értem a kérdésed) nem sült, hanem csak a díszítés, amit a maradék piperade, balzsamecet, olívaolaj, zöld f?szerek összekeverésével készítettem, és öntöttem köré. Akkor nézz ki igazán szépen, ha a zöldségek egyforma átmér?j?ek (cukkini, padlizsán, sárga tök, paradicsom). Ha van még kérdésed nagyon szívesen válaszolok, és tényleg érdemes elkészíteni, mert igen pompás étel.

Harmathy Ildikó

Azt hiszem, meg kéne néznem a filmet, aztán pedig elkészíteni az ételt, hogy tovább kommunikáljunk. Vilmosom vágja, azt mondja, jó kis film! Persze a gasztronómiai vonatkozásokra nem emlékszik pontosan, hogyan is emlékezne - 13 éves? Felkeltetted az érdekl?dést, Dave, remélelem nem csak bennem :) Visszatérek még a témára! Ildikó

P.

Szia Dave! Ha nem bánod a blogomban a Te receptedet jelöltem meg eredetiként és belinkeltelek. Jó tudni, hogy ennyire profin is el lehet készíteni. :-)

P.

itt:

Törölt felhasználó

Hello Dave! Egy kérdés: a sárgatök alatt a süt?tököt érted, ugye? Köszi, C. G.

Dave

Szia! Tudomásom szerint nem ugyanaz a kett?. A sárgatök (yellow squash) így nézz ki: http://images.google.hu/images?hl=hu&q=yellow%20squash&lr=lang_hu&oq=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Piacon tudtam venni. Dave

Törölt felhasználó

A filmet imádom... :) Köszi a receptet... istenien sikerült!!! Mostmár ezt is szeretem! Boldog nyuszit! :)

Szabó Éva

Kedves Dave! Nem akarok okoskodni, de szerintem Ildikó nem a tányéron a zöldségek köré vont öntetre gondolt, hanem a háttrében lév?, fehér tányéron véleményem szerint valami kenyérnek t?n? dologra. Engem is érdekelne, kit tisztelhetünk benne! :) A lecsót ugyan nem szeretem "magyar módra", de a cukkini jó barátom, úgyhogy azt hiszem, ez a változat felkerül a kedvencek közé! :)

Dave

Szia! A háttérben lév? fehér tányéron szintén lecsó van tálalva :) Ebédre tálaltam és így fényképeztem le, és persze kicsit variáltam a képen, hogy a háttér elmosódott legyen. Nem szoktam ehhez a változathoz kenyeret tálalni, mert nem olyan szaftos/leveses, mint mondjuk a magyar lecsó. Én jó szívvel ajánlom, hogy kostold meg, mert nagyon finom, és könnyen elkészíthet? étel.

Szabó Éva

A kis beugratós! :D Ha lesz egyszer egy kis id?m, és lefoglalhatom a konyhát, akkor beköltözök, és megcsinálom :D csak azt nem tudom még, hogy honnan szerzek Debrecenben sárga tököt..neten már kerestem, szép, csak hol lehet? :) Utóirat: Megcsináltam a citromos túrótortát, csak véletlen dupla krémmel..nagyon finom volt..puskáztam kis adagos receptekb?l, mert ott sajna nem írtál vissza :( Lényeg: ha megcsinálom, megírom, hogy sikerült! :)

Kephera

Meg kell bolondulni....:)))) Ja és minden elismerésem:)) Ha esetleg a lembaszkenyér receptjét megsúgják neked a tündék, ne habozz megosztani velünk:)

Törölt felhasználó

Megcsináltam ma ,valami Isteni lett!! Gyerekeim kedvenc filmje alapján kezdtem keresni a receptet. Olyan sok padlizsán és cukkini termett, és a paradicsom is beindult, pont kapóra jött, hogy beletegyem valamibe. Mivel én nem szeretem a hagyományos magyar lecsót, kicsit fenntartásokkal vártam az eredményt, de a sült cukkininél és padlizsánnál nincs finomabb, f?leg hogy a paprikának csak az íze van benne, de a héja nem.. nagyon köszönöm ezt az isteni receptet, régen ettem ilyen finomat! Még mondja valaki hogy csak a húsos ételek finomak! Köszi: Bea

Törölt felhasználó

Dave, csodás recept! Gratulálok! Gyönyör? a tálalás is! Az ízorgia meg fergeteges!! Már elkészítettem egyszer kb. 2 hónapja és azóta nyaggat a család, hogy mikor lesz megint :) Így ma újra rákerestem a receptedre, mert a múltkor nem jelöltem meg. Nem is tudom miért. Pedig csodálatos! Most roston sült csirkemellfilé mellé fogom kínálni. A múltkor baguette-tel ettük. Köszönöm én is, hogy közzétetted! Suzie

Hozzávalók

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?