Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ratatouille a la L'ecsó

Ratatouille a la L'ecsó
Ratatouille a la L'ecsó
185 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőmmel néztük meg a rajzfilmet, és rákérdezett, hogy el tudom e készíteni Remy lecsóját.
Utánanéztem az interneten, és nem kevés keresés után találtam egy lefordított receptet, ahol kiderült: az eredeti recept Confit Byaldi néven szerepel, és Thomas Keller dolgozta át a rajzfilmhez.
Mondanom sem kell, nagy sikert arattam vele :).

hozzávalók / 4 adag

A piperade-hoz

A lecsóhoz

ajánlat

Nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon finom. Egészséges étel, ami akár a vegetáriánusok egyik kedvence is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piperade elkészítése:


  1. Sütőlapra tesszük a félbevágott, kimagozott paprikákat, és 250°C fokon kb 15 percig sütjük, míg a bőrük hámozhatóvá válik.
  2. Kihűtjük, majd meghámozás után apró kockákra vágjuk.
  3. Olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd az összes többi hozzávalót (aprított paprikát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot és minden egyébb fűszert) hozzáadjuk, és 10-15 perc alatt sűrűs mártást készítünk. (Ha nem fő szét eléggé, akkor botturmixxal tudjuk pépesíteni.)

Ratatouille készítése:


  1. A piparade-et szétterítjük egy tepsi/ serpenyő alján (hagyjunk meg annyit belőle, ami a díszítéshez szükséges).
  2. A zöldségeket vékony karikákra vágjuk, majd felvátva rátesszük a piperade-re.
  3. 2 evőkanál olívaolajban elkeverünk kevés zúzott fokhagymát, kakukkfűt, őrölt borst, és sót. Ráöntjük a zöldségekre.
  4. A tepsit/ serpenyőt lefedve kb. 120 percig sütjük 150°C-on, majd a fedőt/ alufóliát levéve addig pirítjuk, míg a zöldségek kicsit megbarnulnak, és a piperade besűrűsődik. (Akár 1-2 napig hűtőben tarthatjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítjük.)
  5. Tálaláskor balzsamecettel, olívaolajjal, kevés piperaddel, és zöldfűszerekkel díszítjük.
  6. Melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 835
elküldve: 7
receptkönyvben: 296
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dave

Mióta szakács: 2008.11.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Confit Byaldi, ratatouille, l'ecsó

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petalshopgirl7
petalshopgirl7 Sat, 2013-11-23 19:03

Dave, csodás recept! Gratulálok! Gyönyörű a tálalás is! Az ízorgia meg fergeteges!! Már elkészítettem egyszer kb. 2 hónapja és azóta nyaggat a család, hogy mikor lesz megint :) Így ma újra rákerestem a receptedre, mert a múltkor nem jelöltem meg. Nem is tudom miért. Pedig csodálatos! Most roston sült csirkemellfilé mellé fogom kínálni. A múltkor baguette-tel ettük.
Köszönöm én is, hogy közzétetted!
Suzie

lukiba
lukiba Sat, 2013-08-10 19:56

Megcsináltam ma ,valami Isteni lett!! Gyerekeim kedvenc filmje alapján kezdtem keresni a receptet. Olyan sok padlizsán és cukkini termett, és a paradicsom is beindult, pont kapóra jött, hogy beletegyem valamibe. Mivel én nem szeretem a hagyományos magyar lecsót, kicsit fenntartásokkal vártam az eredményt, de a sült cukkininél és padlizsánnál nincs finomabb, főleg hogy a paprikának csak az íze van benne, de a héja nem.. nagyon köszönöm ezt az isteni receptet, régen ettem ilyen finomat! Még mondja valaki hogy csak a húsos ételek finomak!
Köszi: Bea

Kephera
Kephera Fri, 2010-07-16 14:18

Meg kell bolondulni....:)))) Ja és minden elismerésem:))

Ha esetleg a lembaszkenyér receptjét megsúgják neked a tündék, ne habozz megosztani velünk:)

Dave
Dave / Dave Mon, 2010-05-31 06:35

Szia!

A háttérben lévő fehér tányéron szintén lecsó van tálalva :)
Ebédre tálaltam és így fényképeztem le, és persze kicsit variáltam a képen, hogy a háttér elmosódott legyen.
Nem szoktam ehhez a változathoz kenyeret tálalni, mert nem olyan szaftos/leveses, mint mondjuk a magyar lecsó.
Én jó szívvel ajánlom, hogy kostold meg, mert nagyon finom, és könnyen elkészíthető étel.

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Sat, 2010-06-12 23:35

A kis beugratós! :D
Ha lesz egyszer egy kis időm, és lefoglalhatom a konyhát, akkor beköltözök, és megcsinálom :D
csak azt nem tudom még, hogy honnan szerzek Debrecenben sárga tököt..neten már kerestem, szép, csak hol lehet? :)
Utóirat: Megcsináltam a citromos túrótortát, csak véletlen dupla krémmel..nagyon finom volt..puskáztam kis adagos receptekből, mert ott sajna nem írtál vissza :(
Lényeg: ha megcsinálom, megírom, hogy sikerült! :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Fri, 2010-05-28 12:31

Kedves Dave!
Nem akarok okoskodni, de szerintem Ildikó nem a tányéron a zöldségek köré vont öntetre gondolt, hanem a háttrében lévő, fehér tányéron véleményem szerint valami kenyérnek tűnű dologra. Engem is érdekelne, kit tisztelhetünk benne! :)
A lecsót ugyan nem szeretem "magyar módra", de a cukkini jó barátom, úgyhogy azt hiszem, ez a változat felkerül a kedvencek közé! :)

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Sun, 2010-04-04 14:57

A filmet imádom... :)
Köszi a receptet... istenien sikerült!!!
Mostmár ezt is szeretem!

Boldog nyuszit! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-03 01:11

Hello Dave!
Egy kérdés: a sárgatök alatt a sütőtököt érted, ugye?

Köszi,
C. G.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2009-12-02 17:42

Szia Dave!

Ha nem bánod a blogomban a Te receptedet jelöltem meg eredetiként és belinkeltelek.

Jó tudni, hogy ennyire profin is el lehet készíteni.
:-)

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2009-06-03 20:41

Azt hiszem, meg kéne néznem a filmet, aztán pedig elkészíteni az ételt, hogy tovább kommunikáljunk. Vilmosom vágja, azt mondja, jó kis film! Persze a gasztronómiai vonatkozásokra nem emlékszik pontosan, hogyan is emlékezne - 13 éves?
Felkeltetted az érdeklődést, Dave, remélelem nem csak bennem :)
Visszatérek még a témára!
Ildikó

Dave
Dave / Dave Wed, 2009-06-03 19:57

Köszönöm az elismeréseket :)

Ildikó:
Azért lett "a la L'ecsó", mivel ez már nem az eredeti Confit Byaldi, hanem a L'ecsó rajzfilm végén, a patkány (Remy) által készített francia lecsó, ami kimondottan a rajzfilmhez lett átdolgozva (Thomas Keller által)

A képen úgy tálaltam, ahogy a rajzfilmben is látható. A barna rész a tányéron (ha jól értem a kérdésed) nem sült, hanem csak a díszítés, amit a maradék piperade, balzsamecet, olívaolaj, zöld fűszerek összekeverésével készítettem, és öntöttem köré. Akkor nézz ki igazán szépen, ha a zöldségek egyforma átmérőjűek (cukkini, padlizsán, sárga tök, paradicsom).

Ha van még kérdésed nagyon szívesen válaszolok, és tényleg érdemes elkészíteni, mert igen pompás étel.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2009-06-03 19:23

különben úgyis lerepül.... hogy Rejtőt idézzem!
Nagyon komoly recept, nagyon komoly kép!
Gratula!
Mondd el, léci, honnan a név ....a la L'ecsó! Hogyan lett a 'Confit Byaldi'-ból....
Mondd el, léci, mit látunk pont a képen: mi is az a barna sült rész a fehér környezetben - kinagyítottam, nem vágom.
El fogom készíteni, az tutti, nagyon izgalmas, addig is, ha felhomályosítanál, Drága Dave ?!?
Köszönettel: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-06-03 14:39

Leveszem a kalapom...

221
piros kaliforniai paprika 3 db
paradicsom 3 db
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukkini 1 db
padlizsán 1 db
spárgatök 1 db
paradicsom 4 db
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint