Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott zöld paradicsom

Rántott zöld paradicsom
Rántott zöld paradicsom
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ki van rántva, akkor biztos, hogy meg fogják enni. Ezért készítik így a zöld paradicsomot. Ha esetleg van a kertünkben egy pár szem, már úgysem fog beérni, akkor ki lehet próbálni így is. Nem mintha savanyúságnak nem fogyna el. Amikor a fotót készítettem, még nem tudtam, hogy szendvicsnek fogom enni, de amint beleharaptam az első szeletbe, rá kellett jöjjek, nem véletlen fogyasztják édes hagymasalátával meg sós szalonna szeletekkel. Hát savanyú, azért! Viszont a savanyú-édes-sós kombináció, na az bejött.

hozzávalók / 4 adag

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat 1 cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, 5 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet elkeverjük pici sóval meg borssal, a tojást felverjük a tejjel, a kukoricalisztet pedig összekeverjük a zsemlemorzsával.
  3. Egy mély serpenyőben egy ujjnyi olajat közepes lángon felhevítünk. A paradicsomokat bepanírozzuk, 3-5 perc alatt/oldal kisütjük. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  4. A salátához összekeverjük a majonézt, az ecetet, a cukrot meg a felaprított snidlinget. Végül hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Pár órára hűtőbe rakjuk, de elkészíthetjük előző nap is.
  5. Kisütjük a bacon szeleteket. 
  6. Összeállítjuk a szendvicseket: az egyik szelet kenyérre rakunk bacont, erre jön 2-3 szelet paradicsom, a tetejére pedig a hagymasaláta, amit befedünk egy másik szelet kenyérrel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 429
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tapas
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsom rántva, bundás zöld paradicsom, zöld paradicsom rántva

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

skiren
skiren Sun, 2014-08-24 12:42

Úgy hallottam, hogy a zöld paradicsomban nagyon erős mérgező anyag van!

witch
witch / witch Sun, 2014-08-24 13:59

Ha igaz lenne, egesz amerika kipusztult volna, mert itt imadjak a rantott zold paradicsomot es mindenhol kaphato boltokban, piacon, stb. Termeszetesen, ha valaki ugy gondolja, hogy mergezo, akkor inkabb ne egye meg, mert szerintem mar csak a tudattol is rosszul lesz.
Mielott feltettem ezt a receptet (meg meg egy parat, amihez zold paradicsom kell), utana neztem es allitolag ugyanaz az anyag van benne, mint a krumpliban amikor az is bezoldul, DE csak a toredeke.
Ja, es a kedvenc savanyusagom is zold paradicsombol keszul, ami magyar recept.

witch
witch / witch Sat, 2013-09-21 18:37

Jaj, de jo kedves Piroska! Probalok olyan eteleket feltolteni, ami nem
a 23. valtozata valaminek es ez nem konnyu. A receptet pedig nagyon
szivesen! Ezt a valtozatot itt ahol mi lakunk az eszaki reszen keszitik
igy, az orszag deli reszen csak kukoricalisztben forgatjak meg es
keves szalonna zsiron sutik meg. Amin viszont kicsit meglepodtem, hat
talalaskor barna cukrot szornak ra.
udv:witch

812
paradicsom 3 közepes db
1 teáskanál
finomliszt 10 dkg
tej 125 ml
tojás 1 db
kukoricaliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 7 dkg
repceolaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 1 közepes db
majonéz 4 ek
rizsecet 4 ek
barna cukor 1 ek
snidling 1 ek
bacon 2 szelet
kenyér 2 szelet