Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos cukkinikorongok rántva

Szezámos cukkinikorongok rántva
Szezámos cukkinikorongok rántva
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bőséges a cukkinitermés a kertben. Még sohasem készült rántott cukkini szezámos bundában, ezért elhatároztam, hogy most kipróbálom. Nem bántam meg, egész más az íze. A keverékben fele-fele arányban használtam a morzsát és a magot. A morzsa saját készítésű és rozskenyérből volt. Cukros-ecetes kaporszósszal tálaltam.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Sült krumpli is fogyasztható hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk, ha öregebb, akkor meghámozzuk, esetleg kivágjuk a magos részét, és felkarikázzuk.
  2. Besózzuk a korongokat, és kicsit állni hagyjuk.
  3. Előkészítünk a panírozáshoz három tányérkát, egyet a lisztnek, egyet a tojásnak és egyet a morzsának. Utóbbihoz a zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal.
  4. A cukkinikat bepanírozzuk liszt-tojás-morzsa sorrendben.
  5. Bő, forró olajban kisütjük.
  6. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 354
elküldve: 9
receptkönyvben: 213
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott cukkini, cukkini szezámmagos bundában, rántott cukkini szezámmagos panírban

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Wed, 2012-07-04 12:14

Ma nálam is ez került sorra, finom volt! Köszi az ötletet!

evamaria47
evamaria47 Wed, 2012-07-04 07:37

Gyakran készítem így a cukkinit,de tököt,karfiolt,gombát és húsokat is.Nagyon finom ha kókuszreszeléket teszünk a morzsához,kb.1/3-ad arányban és változatosságként néha szeletelt mandulát,darált diót,tökmagot,napraforgómagot keverek hozzá.Én régóta kikent tepsiben,olajjal megspriccelve sütöm.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2012-07-05 08:23

Kedves Evamaria47,
Én még tepsiben nem próbáltam. Úgy legalább nem kell mellette ott állni :-)
Köszi
Üdv, Andi

825
cukkini 1 nagy db
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
szezámmag 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl