r
Nosalty Logó

Rántott velő kukoricasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sajtospiritos
Rántott velő kukoricasalátával
adag
Sütés
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kukoricasalátához

A rántott velőhöz

Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kukoricasalátához

A rántott velőhöz

Összesen 4806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kukoricasalátához

A rántott velőhöz

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    11335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3741.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    141 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3096 micro
Összesen 4806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A kukoricasalátához

A rántott velőhöz

Elkészítés

A kukoricasalátához

  1. A konzervet leszűrjük, és a hagymát apróra vágjuk. Összekevered a hozzávalókkal, ízlés szerint mehet bele még ecet is. Legjobb, ha ezt egy éjszakával előbb megcsináljuk.

A rántott velőhöz

  1. A velőt alaposan megmossuk és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. Ezután egy fél citromot ráfacsarunk, és megsózzuk. Hagyjuk állni 5 percig.
  2. Szokásos módon a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4702
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 21.

Ajánló

Tálaláskor a kész velőt elvágod középen és egyik felét pirospaprikába, a másikat pedig őrölt borsba teszed. Legjobban a főtt rizs illik hozzá, szerintem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott velő kukoricasalátával
Sajtospiritos 57 recept

Hétvégén elég nehéz velőt találni a piacon. Ha mégis sikerül, akkor feltétlen a szép egész darabokat válaszd ki.  Szóval rántáshoz agyvelő legyen, ne gerincvelő. Különben horrorfilmet fogsz átélni a konyhádban, amire az apró darabokat bepanírozod.

Hozzávalók

A kukoricasalátához

A rántott velőhöz

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.