Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forrázott rántott padlizsán

Forrázott rántott padlizsán
Forrázott rántott padlizsán
37 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsán a forrázástól elveszíti a csípős ízét, kellemesen édeskés ízt kap.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, lisztből és vízből palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, petrezselymet, és ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A meghámozott és fél centis szeletekre vágott padlizsánt sós, fokhagymás fövő vízbe tesszük, lefedjük, 2 perc után elzárjuk a lángot, és lefedve hagyjuk még 2-3 percig. Nem szabad nagyon ellágyuljon. Kiszedjük a vízből, és hagyjuk lecsöpögni. Ha nem elég sós, utána sózunk, megszórjuk borssal, lisztbe, majd a palacsintatésztába forgatjuk, és közepesen forró olajban mindkét felét fedő alatt kisütjük.
  3. Tejföllel, házi ketchuppal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 779
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott vinetta, padlizsán palacsintatésztában, bundás padlizsán, előfőzött padlizsán palacsintatésztában kisütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2013-09-15 21:44

Kedves Piroska, köszönöm a nagyon jo ötletet, eltettem a receptedet, es hamarosan ki is probalom.

Szeretettel üdvözöllek: Marti

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-09-16 07:19

Kedves Marti!, örülök, hogy tetszik a recept. A forrázással elveszíti a padlizsán a kesernyés ízét, csak arra kell vigyázni, hogy ne hagyjuk sokáig a forró vízben, különben ellágyul és nehéz vele dolgozni. Szép hetet kívánok: Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-09-14 09:20

Piroska!

Mekkora nagy ötlet, köszönöm, mentettem, így fogom készíteni!! :)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

318
padlizsán 2 db
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
víz 2 dl
sajt 3 dkg
petrezselyem 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 2 púpozott ek
napraforgó olaj 3 ek