r
Nosalty Logó

Rántott karfiol tartármártással

Marti48
Rántott karfiol tartármártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karfiolhoz

A tartármártáshoz

1707
Kalória
25.4g
Fehérje
46.4g
Szénhidrát
160.4g
Zsír
183.3g
Víz
227.7g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A karfiolhoz

A tartármártáshoz

Összesen 1707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A karfiolhoz

A tartármártáshoz

Összesen 3414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A karfiolhoz

A tartármártáshoz

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    320.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3848.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    1776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 3414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, lehetőleg fasírt nagyságúakra. Szűrőben alaposan leöblítjük.
  2. Forrásban lévő vízbe belekeverjük a zöldséges ételízesítőt, picit forraljuk, majd ebben a lében "roppanósra" főzzük a karfiolrózsákat. A platniról levéve állni hagyjuk a fűszerezett lében.
  3. Közben elkészítjük a panírt. A tojásokat egy közepes, mélyebb tálban jó habosra felverjük, hozzáadjuk a parmezánt, a tejszínt, a petrezselymet, sózzuk-borsozzuk. Egy szintén közepes és mély tálba szórjuk a prézlit.
  4. Leszűrjük a karfiolt, hagyjuk kihűlni, majd panírozzuk: egyenként belemártogatjuk a karfiolrózsákat a fűszerezett tojásos masszába, majd gyors mozdulattal áttesszük a prézlis tálba. A tálat körkörösen rázogatva jól beprézlizzük, és a sütésre kész rózsákat fadeszkára tesszük.
  5. Egy kisebb és mély, lehetőleg teflon, nyeles lábosban felhevítjük az olajat, és több részletben aranybarnára sütjük benne a karfiolt. Egy jénai tálat duplánkibélelünk konyhai papírtörlővel, és a készeket erre halmozzuk.A kisütés ideje alatt ezt a tálatelőmelegített sütőbe tesszük (180 fok).
  6. A tartármártáshoz leírt alapanyagokat habosra keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Eddig rántott gombafejeket és padlizsánt készítettem, de olyan szép, friss karfiolok kaphatók ebben az őszi idényben, hogy a rakottas vagy a leves helyett most így készítettem el, és nagyon ízlett elsőre!

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek