r
Nosalty Logó

Rántott karfiol tartármártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Rántott karfiol tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A karfiolhoz

A tartármártáshoz

Összesen 1707 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A karfiolhoz

A tartármártáshoz

Összesen 3414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A karfiolhoz

A tartármártáshoz

Összesen 292 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1707 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    320.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3848.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    1776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 3414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A tartármártáshoz

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, lehetőleg fasírt nagyságúakra. Szűrőben alaposan leöblítjük.
  2. Forrásban lévő vízbe belekeverjük a zöldséges ételízesítőt, picit forraljuk, majd ebben a lében "roppanósra" főzzük a karfiolrózsákat. A platniról levéve állni hagyjuk a fűszerezett lében.
  3. Közben elkészítjük a panírt. A tojásokat egy közepes, mélyebb tálban jó habosra felverjük, hozzáadjuk a parmezánt, a tejszínt, a petrezselymet, sózzuk-borsozzuk. Egy szintén közepes és mély tálba szórjuk a prézlit.
  4. Leszűrjük a karfiolt, hagyjuk kihűlni, majd panírozzuk: egyenként belemártogatjuk a karfiolrózsákat a fűszerezett tojásos masszába, majd gyors mozdulattal áttesszük a prézlis tálba. A tálat körkörösen rázogatva jól beprézlizzük, és a sütésre kész rózsákat fadeszkára tesszük.
  5. Egy kisebb és mély, lehetőleg teflon, nyeles lábosban felhevítjük az olajat, és több részletben aranybarnára sütjük benne a karfiolt. Egy jénai tálat duplánkibélelünk konyhai papírtörlővel, és a készeket erre halmozzuk.A kisütés ideje alatt ezt a tálatelőmelegített sütőbe tesszük (180 fok).
  6. A tartármártáshoz leírt alapanyagokat habosra keverjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 5651
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Ajánló

Krumplipürével tálaltam, de a klasszikus köret az inkább a petrezselymes párolt rizs. Köret nélkül adhatjuk meleg előételnek is, ízlés szerinti zöldsalátával, avagy arra "ágyazva".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott karfiol tartármártással
Marti48 317 recept

Eddig rántott gombafejeket és padlizsánt készítettem, de olyan szép, friss karfiolok kaphatók ebben az őszi idényben, hogy a rakottas vagy a leves helyett most így készítettem el, és nagyon ízlett elsőre!

Hozzávalók

A karfiolhoz

A tartármártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek