Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott csuka káposzta ágyon

Rántott csuka káposzta ágyon
Rántott csuka káposzta ágyon
110 perc / előkészület: 50 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Horgászfeleség vagyok, a halat sajátkezűleg készítem elő. Mivel ez nem egy gusztusos művelet, így a filézéstől írom a receptem.
Ezt a receptet unokaöcsémtől hallottam és rögtön el is készítettem legnagyobb örömére.
Ünnepekkor megmaradt rántott húsokat így lehet frissíteni. Mindenféle húsból finom. A savanyúkáposzta fenséges ízt ad a húsoknak. A tejföltől megpuhul. Szóval, nagyon finom.
Köszönöm páromnak a két méretes csukát :-D És még az ujjaim is meg vannak :-D

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Big Boss- nak, mert nagy horgász és minden halat kedvelő olvasónak sok-sok szeretettel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztára pucolt halat kifilézzük.
  2. Feldaraboljuk egyforma darabokra, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk egy fél órát.
  3. Közben a füstölt szalonnát  zsírjára pírítjuk, rádobjuk az átmosott savanyú káposztát, ízesítjük borssal, sóval, egész köménnyel és babérlevéllel. Fedő alatt minimum 1/2 órát dinszteljük.
  4. A halszeleteket bepanírozzuk és kevés olajon világos színűre sütjük. Konyhai papírra kiszedjük.
  5. Egy tepsibe elterítjük a dinsztelt káposztát, ráfektetjük a rántott halakat és tejföllel meglocsoljuk.
  6. Forró sütőben 1/2 órát sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28X38 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 955
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Rántott csuka savanyú káposztával, savanyú káposztával sült rántott hal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2010-11-03 15:34

Kedves Erika, ezt a receptet, mióta felkerült, egyfolytában nézegetem, olyan guszta. De se közel, se távol egy árva csuka sincs, de még horgász se... De egyszer úgyis elkészítem, az száz! :)
Szép napot: Éva

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-11-03 22:48

Kedves Éva! Horgász az van itthon, de ritkán fog halat, ha fog, akkor viszont kreatív ötleteim szárnyakra kapnak. Félretéve a viccet, szerintem bármilyen boltban vett halból sőt sima rántott húsból is el lehet készíteni. Ezt a módszert a másnapos rántott húsok felturbózására használom, így nem melegített, hanem friss ételt esznek. Próbáld ki, mert nagyon finom. Puszi:Erika

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-01 22:28

Erika, nagyon jó recept! Nyami...savanyúkáposzta van, csuka nincs. No, majd kitalálok valamit... :-)
Puszi!
Eszter

Big Boss
Big Boss / Big Boss Mon, 2010-11-01 18:29

Köszönöm szépen, a következő két csuka mindenképpen így készül el nálunk. Nagyon jó! Üdv. Dénes

704
csuka 1.5 kg
savanyú káposzta 80 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
tej 2 ek
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
köménymag 0 ízlés szerint
tejföl 50 dkg