Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejfölös sült csuka

Sajtos-tejfölös sült csuka
Sajtos-tejfölös sült csuka
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közkedvelt étel a családunkban, késő őszi szezonban gyakran készítjük, mikor csukafogási időszak van. Nagyon ízletes halétel, hamar elkészül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A trappista sajtot helyettesíthetjük egyéb sajtokkal is, például füstölt sajttal is nagyon finom, valamint a füstölt szalonnát is felcserélhetjük kolozsvári szalonnával vagy akár baconnel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csukát, miután megtisztítottuk, beirdaljuk, befűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymagranulátummal.
  2. Ezt követően füstölt szalonna csíkokat dugdosunk a beirdalt részekbe.
  3. Majd a csuka felületét bekenjük tejföllel, és megszórjuk sajttal.
  4. Egy tepsit kikenünk teavajjal, és burgonyát teszünk bele, tetszés szerint (karikára vágva, kockára vágva stb.).
  5. A csukát erre fektetjük rá.
  6. Fólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük a tetejét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 64 541
elküldve: 17
receptkönyvben: 179
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült csuka, tepsis csuka sajttal, szalonnás csuka tepsiben

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miskabacsi
miskabacsi / miskabacsi Sun, 2012-06-17 13:10

Koszonom a receptet valami fantasztikus igaz a tejfolhoz én vagtam egy kis kaprot valami csodalatos vasárnapi étel megegyszer koszi.

szneki
Szneki / szneki Sun, 2012-06-17 20:46

Kedves Miskabacsi!

Nagyon örülök,hogy elnyerte a tetszésedet a csuka receptem.Az innováció is fantasztikus a kaporral.
Egészségetekre!

Üdv.:Szneki

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-09-06 16:56

kedves Aaaudrey !
Örülök,ha máshol is-így nálatok is-hasonlóan készítik ezt az isteni finom fogást!Köszönöm az újabb ötletet,a sok hagyma tutti nem rontja el,sőt,megfontolandó!Én meg ajánlom neked a sajtot,főleg a füstöltet!Igen-igen szálkás,de annyira nem vészes szerintem!Sokan a csukát a "vad" íze miatt nem szeretik,pedig ha jól el van készítve isteni!
Igen,lassan itt az ősz,és az Ipoly tele van csukával,megyünk!!!Már várom,ebben a nagy melegben szinte nem is lehetett horgászni,tavasszal és ősszel az igazi!Szerintem...
üdv..Szneki

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Tue, 2011-09-06 15:13

Szia Szneki!
Hasonlóan készíti apukám is a csukát, ez a kedvenc halételem, úgyhogy nálunk ünnepekkor szokott ilyen lenni:) Bár a csuka szálkás, megéri küzdeni vele!
Annyi a különség a mi verziónkban, hogy mi csíkokra vágott hagymát is rakunk a krumpli közé és azt is meglocsoljuk a tejföllel. Valamint mi nem szoktunk sajtot tenni rá, de el biztos nem rontja. :)
Jó horgászást, lassan itt az ősz. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-30 17:14

Köszönöm a nagyon a finom receptet.
Ma készítettük el és az egész családnak nagyon ízlett.
Kaptam a kollégámtól egy szép mélyfagyasztott csukát és abból csináltuk.
A receptet öt csillaggal értékelem és teljes mértékben tudom, tovább ajánlani.
Üdvözlettel Székely György Németországból

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-01-30 18:55

Kedves György!

Nagyon örülök neki hogy ízlett,és köszönöm a dicséretet is,jól esik!
Jó is az, Németországban egy jó kis magyaros recept!
Üdv.:Zsuzsi

738
csuka 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
füstölt szalonna 10 dkg
tejföl 2 dl
trappista sajt 20 dkg
vaj 1 ek
burgonya 1 kg