r
Nosalty Logó

Pármai padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Pármai padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 919 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1839 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3345.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 919 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6691.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    2041 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    2873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1839 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megtisztított padlizsánt keresztben vékony (3 mm) karikákra vágjuk. Mindegyiket jól besózzuk és szűrőbe téve hagyjuk egy órán át, hogy levet eresszen és a keserű anyagok távozzanak belőle.
  2. Utána alaposan leöblítjük vízzel a padlizsánszeleteket, konyhai papírtörlővel megszárítjuk és lisztbe forgatjuk.
  3. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és több adagban aranyszínűre, ropogósra sütjük a padlizsánkarikák mindkét felét.
  4. Én desszertes gyűrűkben sütöttem meg (4 db), de persze egy sima hőálló tál is megteszi (a desszertes gyűrűk előnye: a gyűrűt leemelve csinosabban tálalhatjuk, mint a tálból kivágva). Vékonyan kivajazzuk a gyűrűk oldalát vagy a hőálló tálat.
  5. Egy sor padlizsánt teszünk alulra, erre jön néhány kanál paradicsompüré, apróra tépkedett bazsalikom, durvára reszelt mozzarella és parmezán sajt. Kezdjük elölről a rétegezést, egészen addig, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejét sajttal zárjuk: mozzarella, parmezán és kész.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30 percig sütjük. A sütőből kivéve fél órát pihentetjük fogyasztás előtt.
  7. Ropogós héjú fehér kenyérrel kínáljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 71691
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 08.

Ajánló

Kenyér

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Becsapós elnevezés, a pármai szó hallatán ugyanis rögtön a sonkára asszociál az ember, de ez az étel nem rejt húst. (Eredeti recept az Egy falat... Olaszország c. könyvben olvasható.)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én sokat tartózkodtam Olaszországban vendégként. A fenti étel az egyik legínyencebbeknek számító. Minden családnál tettek bele igenis pármai sonkát rétegezve. Nem véletlenül nevezték így. Tehát a sonkanélküli változat az már nyilván egy variáns átirat. Tehát a korrektség kedvéért az eredeti recept sonkával van.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én 4 f?re csináltam meg, a rétegeket legalul füszerezett csirkemell filével támasztottam meg, egy része alá nem került (van vega a családban). Ízlett mindenkinek, amúgy nem vagyok húsmániás csak ebédre készült, oda meg kiadósabb kellett. Jó recept, 4 f?nél x2 az alapokból, bár szerintem paradicsompüréb?l talán nem kell annyi.

catalinca

A "Melanzane alla Parmigiana" sonka nélkül készül és besamelmártással - ez az eredeti recept, kipróbálva házilag is. Miután az olaszok primi piatti /azaz el?étel/ gyanánt fogyasztják, nem is kell bele hús. Egyébként olyan kiadós, hogy egy ilyen el?étel után én már rögtön a desszertet szoktam kérni...

Törölt felhasználó

Nekem a törökparadicsom mellett épp azért tetszik, mert hús nélküli. Ha lenne al eírásban sonka, kihagynám.:) Ez így tökéletes: ropogósra sült, sajtos, paradicsomos, bazsalikomos, ráadásul átsütve süt?ben! Kell ennél jobb étel? :)

oreganyo

Nagyon tetszik, a jöv? héten megcsinálom, aztán nyilatkozom, szerintem hús nélkül az igazi. Persze azért éhes férfiembereknek egy különösebben nem f?szeres csirkemellhez köretnek el tudom képzelni.

focaccina

nem akarok belekotnyeleskedni de 11 ève èlek Olaszorszàgban ès bàtran àllìthatom hogy ez az eredeti recept, persze ahàny hàz annyi szokàs ès elkèpzelheto hogy van aki tesz bele sonkàt mint pl a lasagnat is sokan mortadella szeletekkel turbòzzàk fel, mig a daràlt hùsos verziò a gorog moussakanak felel meg ha nem tèvedek.egy tipp: èn a padlizsàn szeleteket grillezem igy lènyegeens konnyebb lesz a vègeredmèny de igy is nagyon finom ès fogyokùràzòk is bàtran fogyaszthatjàk!

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem és nagyon finom lett, a férjem is falta. Éppen ez volt a baj, hogy vissza kellett fognia magát, nehogy megegye az egészet (másfélszeres adagot csináltam). ? ugyanis éppen fogyókúrázik, a padlizsán viszont olajban sült. Ennek ellenére a recepted nagy sikert aratott! Köszönettel: Vera

Szilvi6

Köszi a receptet, nagy sikert aratott. Én tettem a paradicsom pürébe 4 gerezd préselt fokhagymát, egy kis sót és kétszer annyi (friss) bazsalikommal készítettem (10-12 levél). Igazán fincsi lett!!!!!! Egyik kedvenc.

evamaria47

Kíváncsiságból hozzáolvastam a "pármai vitához".Váncsa István Lakomakönyvében azt írja:campanai v.szicíliai étel,semmi köze Pármához, neve a felhasznált parmezánra utal és nem tesznek bele sonkát.

Törölt felhasználó

Megcsináltam, de nem rétegezve, mert egy másik receptet is kipróbáltam és csak fele adag cuccom volt hozzá, de nagyon jó lett, recept mentve :-)

Törölt felhasználó

Padlizsánszeleteket úgy sütöttem, h olajjal bekentem mindkét oldalukat, tepsire (alufólia) tettem ?ket félig átlapolva, itt megsült, és igy kicsit olajat is kapott, nem lett annyira száraz, és nem is tocsog benne mégse. Desszertes gy?r?t én még nem láttam....de jó lehet.

Demcsi

Unottan kattintottam a rakott ételes gy?jtésben a linkekre, de aztán felcsillant a szemem :) mivel épp kecskesajt volt itthon, azzal készítettem, így kihagytam a parmezánt. nagyon fincsi lett! legközelebb kipróbálom az eredeti összetev?kkel is.

Liguana

Kedves Petra! Nagyon halas vagyok a receptert, elkeszitettem ma este es fantasztikus lett! Izlett az egesz csaladnak :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek