r
Nosalty Logó

Pármai padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Pármai padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3345.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6691.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    2041 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    2873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megtisztított padlizsánt keresztben vékony (3 mm) karikákra vágjuk. Mindegyiket jól besózzuk és szűrőbe téve hagyjuk egy órán át, hogy levet eresszen és a keserű anyagok távozzanak belőle.
  2. Utána alaposan leöblítjük vízzel a padlizsánszeleteket, konyhai papírtörlővel megszárítjuk és lisztbe forgatjuk.
  3. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és több adagban aranyszínűre, ropogósra sütjük a padlizsánkarikák mindkét felét.
  4. Én desszertes gyűrűkben sütöttem meg (4 db), de persze egy sima hőálló tál is megteszi (a desszertes gyűrűk előnye: a gyűrűt leemelve csinosabban tálalhatjuk, mint a tálból kivágva). Vékonyan kivajazzuk a gyűrűk oldalát vagy a hőálló tálat.
  5. Egy sor padlizsánt teszünk alulra, erre jön néhány kanál paradicsompüré, apróra tépkedett bazsalikom, durvára reszelt mozzarella és parmezán sajt. Kezdjük elölről a rétegezést, egészen addig, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejét sajttal zárjuk: mozzarella, parmezán és kész.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30 percig sütjük. A sütőből kivéve fél órát pihentetjük fogyasztás előtt.
  7. Ropogós héjú fehér kenyérrel kínáljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 606
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 72902
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 08.

Ajánló

Kenyér

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Becsapós elnevezés, a pármai szó hallatán ugyanis rögtön a sonkára asszociál az ember, de ez az étel nem rejt húst. (Eredeti recept az Egy falat... Olaszország c. könyvben olvasható.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?