r
Nosalty Logó

Rakott zöldek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Rakott zöldek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2523 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1173 micro
Összesen 420 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5989.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2200 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1721 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    2697 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7039 micro
Összesen 2523 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló üvegtálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk.
  2. A tejföltkét tojással, a fűszerekkel és a reszelt sajt (egy harmad rész füstölt-, kétharmad rész trappista) felével elkeverjük, ez lesz a szószunk.
  3. A zöldségeket tisztítás és sós vízbeni előfőzés után a szósszal rétegezve a tálba helyezzük.
  4. Mindennek a tetejére öntjük a maradék szószt, amit reszelt sajttal megszórunk és fóliával lefedve mehet az előmelegített sütőbe.
  5. Körülbelül 25 percnyi sütés után vegyük le az alufóliát és pirítsuk aranybarnára a rakottas tetejét.
  6. Köretként sültcsirkéhez vagy magában salátával tálaljuk.
  7. ​Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x27x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5057
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Ajánló

A brokkoli és a zöldbab magas vastartalma (elkészítve 100 g-ban 2-3 mg) miatt ezt az ételt nagyon ajánlom növésben lévő gyerkőcök, várandós kismamák számára. Ugyanakkor vegetáriánusok vagy kímélő diétán lévők étrendjébe (ha a tojást kihagyjuk a buliból) is passzol, de tulajdonképpen mindenkinek, aki szereti az ízletesen elkészített rakott zöldségeket.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldséget millióképpen lehet készíteni, ezzel a szósszal számtalan változatot kipróbáltam már. Habár a „Rakott zöldeket” kifejezetten gyerkőceim kedvéért készítem, be kell valljam, nekem is nagy kedvencemmé vált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek