Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tarhonya Ildihó konyhájából

Rakott tarhonya Ildihó konyhájából
Rakott tarhonya Ildihó konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje, imádom :) Eddig még senki nem nagyon ismerte rajtunk kívül, úgyhogy most megosztom Veletek is, hátha másnak is ennyire fog ízleni, mint nekünk!

A kisfiam is szereti, a férjem pedig ezzel az étellel szerette meg a kézi tarhonyát :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kompóttal, befőttel, savanyúsággal vagy csak magában, hidegen, melegen... szerintem mindenhogy finom :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat feltesszük főni, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tarhonyát kevés olajon, állandóan kevergetve megpirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, és jó nagy lángon rotyogtatva kb. 20 perc alatt megfőzzük. Közben ahogy dagad a tarhonya, mindig pótoljuk a vizet, folyamatosan legyen egy kis leve - amikor kész, akkor is legyen egy kevés "fölösleg"!
  4. A megfőtt tarhonyát két adagra osztjuk: az egyik felét kivajazott/olajozott jénaiba terítjük (a levével együtt). A keményre főtt tojásokat megpucoljuk és rákarikázzuk, a tarhonya másik felével befedjük, és a tetejére pedig rálocsoljuk a tejfölt. Így megy be a sütőbe 25-30 percre.
  5. Amíg sül, a hagymát megdinszteljük és ételízesítővel ízesítjük.
  6. A sülési idő utolsó 5-10 percére már a hagymát is ráhalmozzuk a tejfölös tarhonya tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 460
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildihó

Mióta szakács: 2009.03.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös rakott tarhonya, húsmentes rakott tarhonya jénaiban, hagymás-tojásos rakott tarhonya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildihó
Ildihó / Ildihó Thu, 2014-02-13 00:16

Örülök, hogy tetszik, kíváncsi vagyok, hogy ízlik is-e majd :) A kolbász szerintem sem fogja elrontani :)

409
tarhonya 200 g
0 ízlés szerint
főtt tojás 4 db
tejföl 200 g
vöröshagyma 4 közepes db
ételízesítő 1 kávéskanál
víz 2 dl