Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott spenótos-gombás penne

Rakott spenótos-gombás penne
Rakott spenótos-gombás penne
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor átjön az olaszos tésztákat kedvelő barátnőm, de már a fülemen folyik ki a paradicsommártás és a húsos tészták, akkor jöhet a vegetáriánus rakottas.

hozzávalók / 6 adag

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

előfőzés

  1. Forraljunk vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, és főzzük meg benne a penne tésztát.
  2. Aprítsuk fel a vöröshagymát, és dinszteljük meg egy evőkanál olajon. Mossuk, majd aprítsuk fel a gombát tetszés szerint, és pároljuk meg a pirított hagymán. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, sót, borsot ízlés szerint. Esetleg mehet még bele kevés pirospaprika is.
  3. Ha mirelit spenótunk van, akkor csak keverjük hozzá a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát és egy kevés sót. Amennyiben leveles spenótot vettünk, akkor pár csepp olajon pirítsuk meg a spenótot, amíg összeesik, és adjuk hozzá a fokhagymát.
  4. Vajat olvasszuk meg egy lábosban, bele a liszt , majd fél perc pirítás után mehet a tej, majd ha besűrűsödött, a tejszín, és kész is. Nem szükséges újra felforralni.

sütés

  1. Egy jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: aprított szalonna/bacon (opcionális), tészta, spenót, tészta, besamel, tészta, gomba, tészta, besamel, tészta, spenót, tészta, gomba és végül a reszelt sajt.
  2. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 20-30 percet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 779
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Manóki

Mióta szakács: 2012.08.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos-gombás penne, penne spenóttal és gombával, rakott penne spenóttal és gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Didu
Didu Sun, 2014-01-26 13:36

trappista sajt, vaj, tej, tejszín.

akkor ez most hol vegán ?

544
penne 40 dkg
spenót 45 dkg
csiperkegomba 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 5 dkg
1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kávéskanál
trappista sajt 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 5 dkg
finomliszt 3 dkg
tej 1.5 dl
főzőtejszín 2 dl