Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mura-parti rakott káposzta

Mura-parti rakott káposzta
Mura-parti rakott káposzta
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas, laktató és finom egytálétel.:))

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük, pirospaprikával meghintjük.
  2. A megmosott, felkockázott húst rátesszük, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát belepréseljük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Őrölt köménnyel ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A savanyú káposztát átöblítjük, sós vízben félpuhára pároljuk.
  4. 2 ek olajon a tarhonyát kissé megpirítjuk, dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük, sózzuk, és a pörkölt levéből öntünk rá 1 dl-t, és 20 perc alatt megpároljuk.
  5. Egy tepsibe rétegezve lerakjuk: párolt káposzta fele, tarhonya, pörkölt, párolt káposzta másik fele.
  6. Tejföllel meglocsoljuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 705
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás-húsos rakott káposzta, tejfölös-pörköltös rakott káposzta, tarhonyás rakott káposzta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

676
savanyú káposzta 80 dkg
sertéshús 50 dkg
tarhonya 25 dkg
tejföl 3 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek