r
Nosalty Logó

Rakott pézsmatök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
manchester
Rakott pézsmatök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 694 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4160 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2159.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7324 micro
  • β-crypt
    5834 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 694 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12957.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    4112 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    721 mg
  • Foszfor
    4147 mg
  • Nátrium
    3668 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1866.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6931 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1455 micro
  • α-karotin
    8407 micro
  • β-karotin
    43947 micro
  • β-crypt
    35001 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 4160 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    297 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    1239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megpucoljuk a tököt (a héj alatti keményebb zöld részt is vágjuk le), majd félbevágjuk, kimagozzuk, és egyenlő vastagságú, hosszúkás darabokra szeleteljük, amiket a sütőpapírra bélelt tepsibe helyezünk. Megsózzuk, rácsipegetjük a bazsalikomot, rászórjuk a durvára darabolt diót.
  2. Lehéjazzuk és felszeleteljük a hagymát, egy nagyobb edénybe tesszük az olajjal együtt - dinszteljük, később felöntjük a vízzel. Közepesen puhán hagyjuk, ezután alaposan összekeverjük a nyers hússal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Rákanalazzuk a húsmasszát a tökalapra, megpróbáljuk egyenletesen eloszlatni, hogy befedje az egész felületet. Rászeleteljük a mozzarellagolyókat, lereszelt cheddar-ral hintjük a végén.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2044
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott pézsmatök
manchester 13 recept

Tejföllel tálalva akármelyik hagyományos rakott étellel felveszi a versenyt a vasárnapi asztalnál. Újítás, fantázia; kíváncsi voltam, lehet-e a tökből ehető ebédet készíteni. A válasz: igen. Tipp: Amikor a sajt megpirult és a hús teljesen átsült, nagy valószínűséggel rengeteg víz marad még a kész étel alján. Ne essünk kétségbe, és ne öntsük le; vegyük ki a forró sütőből, és ne takarjuk le, mert párolog, illetve a tök beszívja, várjunk, amíg kihűl.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek