Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott milánói

Rakott milánói
Rakott milánói
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túl bonyolult, de laktatós és nagyon finom. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Majd beletesszük a paradicsompürét, a makaróni alap felét, kevés vízzel felöntjük. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, és majdnem puhára pároljuk.
  2. A tésztát közben sós vízben kifőzzük. 
  3. A tejfölt elkeverjük a maradék makaróni alappal, kevés ketchuppal is ízesíthetjük ízlés szerint. 
  4. Egy jénai aljába rakjuk a tészta felét, rá a húst, majd a maradék tésztát, és a tejföllel meglocsoljuk. 
  5. Kb. 30-40 percre sütőbe rakjuk. A vége előtt 10 perccel megszórjuk reszelt sajttal, addig sütjük, amíg megpirul.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 798
elküldve: 4
receptkönyvben: 228
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szolnoki Lilla

Mióta szakács: 2011.08.17.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott darált húsos tészta, paradicsomos-húsos rakott tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsállusz
Szolnoki Lilla / Zsállusz Thu, 2011-11-17 20:17

örülök hogy tetszik a recept, és remélem időközben sikerült megkóstolni is, és ízlik :) örülök hogy segíthettem :)

marcsisz
marcsisz Fri, 2011-11-18 16:01

Sikerült,megkóstolni,nem is sok maradt belőle!:)És mit ne mondjak,tuti siker volt,mindenkinek nagyon ízlett,úgyhogy még biztosan sokszor elfogom készíteni!!!!!:)Igaz én kisebb tepsiben készítettem,de ez nem oszt nem szoroz!
Köszi még egyszer!

marcsisz
marcsisz Thu, 2011-11-17 16:28

Kedves Lilla!
Tegnap kinéztem ezt a tökéletes egytálétel receptedet és ma el is készítettem,még forró így nem kóstoltam,de tuti,hogy nagyon fincsi!Végre egy olyan milánói recept,ami nem darált hússal készül (amiért nem nagyon rajong a család),hanem csirkemellel!!!
Köszönöm neked!!! Csak ajánlani tudom másnak is!!!!:)

775
makaróni 500 g
csirkemell filé 80 dkg
milánói alappor 59 g
sűrített paradicsom 100 g
ketchup 1 ek
tejföl 450 g
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
sajt 15 dkg