Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas rakott csirkemell

Csirkemájas rakott csirkemell
Csirkemájas rakott csirkemell
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sokszor sütöttem, de mindig nagy sikere van a fiúknál. Csirkemell helyett lehet más hússal is készíteni. Köretként párolt rizs, sült burgonya készül hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelldarabokat besózzuk, beborsozzuk, megszórjuk majorannával.
  2. Egy sütőformát kibélelünk bacon szalonnával.
  3. A befűszerezett, lisztben megforgatott csirkemell felét lerakjuk a szalonnára.
  4. Apróra vágott hagymát és fokhagymát szórunk rá.
  5. A csirkemájakat is megforgatjuk lisztbe és egyenletesen elosztjuk a csirkemelleken.
  6. 3 tojást lazán felverünk, összekeverjük a reszelt sajttal és ráöntjük a rakottasra. Erre még egy sort rakunk ki a lisztbe forgatott csirkemellből.
  7. Tetejét meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal kikevert tejföllel. A bacon szalonna kilógó részeit visszahajtjuk.
  8. Tetejére fóliát terítünk (sütés vége előtt negyed órával levesszük, hagyjuk pirulni kicsit).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 21 305
elküldve: 27
receptkönyvben: 379
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

MKaty

Mióta szakács: 2011.10.10.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májas-baconös rakott csirkemell, sajtos-májas rakott hús, csirkemelles rakott hús

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mirza
mirza Fri, 2012-11-02 21:29

Megtudhatnám a forma méretét..? (Mert én mondjuk egy őzgerincformát kicsinek találnék... -?)
Mirza

MKaty
MKaty / MKaty Fri, 2012-11-02 23:34

Kalácssütőformában sütöttem, kicsivel nagyobb, mint egy őzgerincforma. Őzgerincformában kb. ennek a mennyiségnek a 3/4-ed része fér bele.(Csak akkor már nálunk nem elég 6 főre):)
MKaty

735
csirkemell filé 150 dkg
csirkemáj 0.5 kg
bacon 15 dkg
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
trappista sajt 10 dkg
olívaolaj 2 ek