Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott cukkini Gonoszka konyhájából

Rakott cukkini Gonoszka konyhájából
Rakott cukkini Gonoszka konyhájából
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem ma ebédre. A Férjem nagyon szereti a cukkinit, én pedig nagyon szeretem a rakott ételeket, még akkor is, ha kicsit "macerásabbak".

hozzávalók / 4 adag

  • 50-60 dkg cukkini
  • 45 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 45 dkg tejföl
  • 1 mk őrölt fekete bors
  • 1 tk majoránna
  • 3 ek olaj

ajánlat

Ha valaki szereti a fokhagymát, akkor reszelhet a húshoz 1-2 gerezdet. A cukkini karikákat is kevés olajon elő lehet sütni, ha valaki úgy jobban szereti (én kalória spórolási szempontból sem sütöttem elő, de így is nagyon-nagyon finom, és a cukkini megőrzi szép zöld színét).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott rizst lobogó (sós, 1 ek olajos) vízben megfőzzük.
  2. Közben a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra, a paradicsomot és a paprikát kockákra, a cukkinit karikákra.
  3. 1 ek olajon a hagymát és a paprikát megpároljuk, majd hozzátesszük a paradicsomot. 1-2 percig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és a petrezselyemmel. Pár perc alatt a húst megpirítjuk kevergetve, majd kevés vizet aláöntünk (kb 0,5-1 dl-t), összekeverjük, és lefedve elfőzzük a levét. Amire a rizs megfő, addigra a hús is elkészül.
  4. A rizst leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és összekeverjük a hússal.
  5. Egy tűzálló tálat 1 ek olajjal kikenünk, és a cukkini felét beleterítjük, majd erre simítjuk a húsos rizst. A tejfölt enyhén megsózzuk, és a felét a húsos rizsre kenjük, majd erre sorakoztatjuk a cukkini karikák másik felét. Erre kenjük a maradék tejfölt.
  6. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  7. Melegen tálaljuk ezt a finom, nyári fogást.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 286
elküldve: 4
receptkönyvben: 72
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos rakott cukkini, darált húsos rakott cukkini, rakott tejfölös cukkini

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2014-09-18 11:31

Kedves Jucus! Örülök, hogy ízlett Neked és a családodnak! Nagyon szívesen a receptet, és köszönöm, hogy ezt megosztottad velem! További jó sütést-főzést kívánok! Szép napot kivánok:Kinga

jucus-d
jucus-d Thu, 2014-09-18 10:30

Gonoszka! Tegnap kipróbáltam, nagyon finom, mindenkinek ízlett. Sokszor el fogom készíteni, köszi a receptet!