r
Nosalty Logó

Rakott krumpli kolbásszal

NS
Rakott krumpli kolbásszal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1341
Kalória
52.8g
Fehérje
34.2g
Szénhidrát
110.4g
Zsír
409.3g
Víz
819.2g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3032 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 1341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6064 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    4003 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    818.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1311 micro
Összesen 2679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. Összevágjuk karikára a krumplit, tojást, kolbászt.
  2. Vöröshagymát kicsit megpirítjuk, félrehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával meghintjük (kb. 2 tk). Majd visszatesszük a tűzre, és rátesszük a tejfölt, és megrottyantjuk.
  3. Egy kisebb kivajazott jénaiba vagy nagyobba (attól függ hány réteget akarunk) rétegezve belehelyezzük az alapanyagokat. Krumpli, tojás, kolbász, tejföl.....
  4. Tetejét a maradék paprikás tejföllel befedjük, rátesszük a tetejét vagy alufoliázzuk, és belehelyezzük az előmelegített sütőbe. Mikor úgy látjuk, hogy átsült, akkor levesszük a tetejét, és kicsit megpirítjuk a tetejét.
  5. Friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Volt egy csomó főtt tojásom, és nem szerettem  volna kidobni. Így anyukám rakott krumpli receptjét elővettem.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek