r
Nosalty Logó

Rakott kumpirpüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott kumpirpüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A rétegezéshez

Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A rétegezéshez

Összesen 2752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A rétegezéshez

Összesen 120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10151.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    2382 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    5772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    3229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 2752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    413 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A rétegezéshez

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyákat meghámozzuk, puhára főzzük (vagy fordítva).
  2. Miközben a krumpli fő, felette megpároljuk a picit megsózott fagyasztott zöldségeket és a virsliket. (Párolóedény híján egy másik lábasban megfőzzük őket.)
  3. Közben felszeleteljük az olajbogyókat, felkozkázzuk a paradicsomokat és felaprítjuk a petrezselymet.
  4. A puha burgonyát pürésítjük, majd még melegen hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot, tejet, és sóval ízesítjük.
  5. A pürét egy jénaiba, vagy hasonló nagyságú tűzálló tálba, mélyebb tepsibe simítjuk. Rászórjuk a párolt zöldséget, majd sorra a felszeletelt virslit, paradicsomkockákat, olajbogyót és petrezselymet.
  6. Bőségesen (ill. tetszés szerint) megszórjuk reszelt trappista sajttal, amit befejezésként előmelegített 200 fokos sütőben 5-10 perc alatt ráolvasztunk az ételre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6600
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Ajánló

Mellőle elmaradhatatlan a ketchup és a majonéz, esetleg egy kis savanyúság, ahogy az jó Kumpírnak dukál.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb Ötletes, Gyors és Egyszerű recept az elfoglalt háziasszonyok megsegítése érdekében. Na, ne tessék mindjárt agyondícsérni engem, hisz a kitalálmány nem tőlem származik. Nem 1, sőt nem is 10 török blogoldalon láttam már a kumpir effajta tovább "butítását", megcsináltam hát én is a saját verziómat. Á, nagyon bejött, amilyen a látvány, bizony olyan az íz is. Én spec. minden nap megenném. És te?

Hozzávalók

A burgonyához

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?