Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás-kolbászos rakott krumpli

Szalonnás-kolbászos rakott krumpli
Szalonnás-kolbászos rakott krumpli
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós, isteni, jó kis savanyúsággal és friss kenyérrel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit feltesszük főni sós vízbe, és puhára főzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét, mert akkor nem tudjuk felszeletelni rendesen. Eközben a tojásokat is keményre főzzük. Kolbászt karikára szeleteljük, a szalonnát kis 10 cm-es lapokra vágjuk, és bevagdossuk, felül"taraja legyen" (úgy, hogy az alja egybe maradjon) sajtot lereszeljük.
  2. Ha megfőtt a krumpli megpucoljuk, és felkarikázzuk max. kis ujjnyi vastagságra. A keményre főzött tojást tojásszelővel felszeljük.
  3. Egy nagy tűzálló tálat vagy tepsit kizsírozunk (vagy helyette vajat is használhatunk), majd elkezdjük rétegenként lepakolni a hozzávalókat. Krumpli, pici só, és 2-3 helyre nagyon pici zsír darabok, vagy vaj darabok, hogy ne legyen száraz a krumpli. (Én szoktam még ide is tenni tejfölt, ugyan úgy, mint a zsírt) tojás, kolbász és megint krumpli, addig fojtatjuk, míg el nem fogy minden alapanyag, arra figyeljünk, hogy a legteteje krumpli legyen, és ezt jó vastagon kenjük meg tejföllel, állítsuk bele a szalonnákat úgy, hogy a tarajuk felfelé nézzenek, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 738
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott burgonya, rakott krumpli kolbásszal és szalonnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1086
burgonya 2 kg
kolbász 40 dkg
tojás 6 db
császárszalonna 30 dkg
tejföl 4 dl
sertészsír 3 ek
trappista sajt 20 dkg
0 ízlés szerint