r
Nosalty Logó

Rakott krumpli tejtermékmentesen

NS
Rakott krumpli tejtermékmentesen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

885
Kalória
44g
Fehérje
55.7g
Szénhidrátok
53.3g
Zsír
413.6g
Víz
360.1g
Koleszterin
4.9g
Rost
13.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2646.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    413.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5292.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    3756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    827.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 1771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit és a tojásokat héjastól megfőzzük.
  2. A kolbász tárasaságában karikára szeljük őket, a krumplit kb. ujjnyi vastagra.
  3. A fokhagymát összenyomjuk, vagy lereszeljük, és az ételízesítővel együtt a szójajoghurthoz adjuk.
  4. Elkezdjük a rétegezést a krumplival. A következő réteg a tojás, majd a kolbász.
  5. Minden réteget meglocsolunk a szójajoghurttal.
  6. A rétegezést krumplival fejezzük be, a tetejére locsolunk a szószból.
  7. Mehet az előmelegített sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Úgy kezdem, ahogy a sztorijaimat szoktam: megkívántam :) a kolléganőm ebédjét. Na persze az tejföllel készült. Beszereztem a kolbászt is, és uccu neki...jól belaktam belőle (néhányszor). Nagyon finom szaftos lett, a vacsora tunkolós volt a kisült zsírból lilahagymával :).

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...