Nosalty Logó

Rakott krumpli gazdagon Nerovedovától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli gazdagon Nerovedovától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1297 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3890 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1297 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    307.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8738.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    5964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1097 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 3890 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást és krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. A kolbászokat és a szalonnát vékonyan felszeleteljük.
  3. A hagymát megpucoljuk és félfőre vágjuk.
  4. Egy tepsit kikenünk zsírral, megszórunk kevés zsemlemorzsával. Majd belerétegezzük a hozzávalókat. Krumpli (fűszerezzük), tojás, kolbászok és szalonna vegyesen.
  5. A végén meglocsoljuk tejjel elkevert tejföllel, és forró sütőben ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12279
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A párom szereti a kiadós magyaros ételeket. A rakott krumpli egyszerű, finom és így még kiadósabb. :)

Hozzászólások

Katicabogaram

Hát ez tényleg kiadós! :D Nyami!!!!! Ja és a párodon nem is látszik, hogy szereti a kiadós magyar kajákat... :P

Sóskaramell

jaj! mi az hogy félf?re vágunk egy hagymát??

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.