Nosalty Logó

Rakott krumpli Gabys konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Rakott krumpli Gabys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 934 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 5606 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 139 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 934 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.7 g

Zsír

  • Összesen
    396 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7049.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1630 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    3254 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    610 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    1106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1750 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 5606 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

  • 5 dkg vaj (vagy vajkrém)

A tálaláshoz

  • 5 dkg sajt (reszelt, elhagyható)

Elkészítés

A rakott krumplihoz

  1. Alaposan megmossuk a krumplit és héjába megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk és félretesszük.
  2. Amíg hűl, a tejfölt 2 egész tojással, kevés sóval simává keverjük.
  3. A hagymát kis kockákra vágva kevés zsírban (olajban) megdinszteljük, beleszórjuk apirospaprikát, ízlés szerint sót és összekeverjük.
  4. Rátesszük a darált húst és kevergetve fehéredésig főzzük, addig, míg a leve elfő és "morzsáira" nem esik szét. Ha kész, megszórjukborssal (ízlés szerint).
  5. Hosszúkás, magas jénait (vagy tepsit) vastagon kivajazzuk, az oldalát is, a megfőtt krumpli nagyobb részét belekarikázzuk, enyhénmegsózzuk, és megszórjuk a grill főszersóval (ne sajnáljuk, nyugodtan pirosodjon).
  6. Rátesszük a kész darálthúst, elsimítjuk, és a tojásos tejföl nagyobb részét egyenletesen rákanalazzuk.
  7. A maradék krumplit rákarikázzuk, picit megint sózunk, grill fűszersó és a maradék tejfölt egyenletesen elosztjuk.
  8. Előmelegített sütőben normál hőfokonaddig sütjük, amíg a felszíne halványaranybarnalesz.
  9. Aki szereti (mi igen), a tányéron sajttal megszórhatja, finomabb. :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9682
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerűen nem szeretem a hagyományos rakott krumplit. Anya legnagyobb bosszúságára mindig kipilinszkáztam belőle a kolbászt és a tojást. Igazából ímmel-ámmal megettem a krumplit. Ma már értem, miért volt bosszús... Viszont, magát az ízét szerettem, ezért nekiálltam kisérletezni. Voltak melléfogásaim:) végül kialakult ez a hosszú évek óta bevált rakott krumpli. A grill fűszersó sajátos "füstölt" ízt ad, a tejföltől nem lesz száraz a krumpli. A sajt már csak "hab a tortán" :D

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Részemr?l köszönöm, így is ki fogom próbálni, néha változtatni kell a szokásoson.És ez olvasás és ránézés alapján megéri a próbát. :-O Éva-Anyóca

Gabys

Kedves Éva-Anyóca, Köszönöm:) Nagyon bízom benne, hogy a családod körében is olyan sikere lesz, mint nálunk:) Szép napot Neked, Gabi Mellényomtam...megdupláztam:D

Éva-Anyóca

Kedves

Gabys

Kedves Évi:) kifog rajtunk a technika:) és igen, sajnos jön a hideg:( de azért bízom még az én nyaramban:D bízom benne, hogy a receptjeim között találsz még kedvedre valót. Várom a visszajelzésedet. Gabi

Éva-Anyóca

Gabys! Nem akarja ez a gép az igazat, vagy amit mi???? Szóval, biztos vagyok benne, hogy a családomnak is tetszeni és ízleni is fog ez a módozata a rakott burgonyának, s?t!!! :-O Köszönöm, és ha elkészült, beszámolok. Szép napot kívánok! -és hetet is, bár,...már kezd látogatóba jönni a pár fokkal h?vösebb id?, na de f?teni még akkor sem kell!!!! :-O :-O Éva-Anyóca

Gabys

Kedves Éva-Anyóca, Köszönöm:) Nagyon bízom benne, hogy a családod körében is olyan sikere lesz, mint nálunk:) Szép napot Neked, Gabi

Éva-Anyóca

Nagyon fincsi, többször készült már, és mivel elmentve, fogom még alkotni, mert szereti a család. :) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Gabys

Kedves egészségetekre Anyócám:) Nagyon szép hetet kívánok! Gabi

terranova56

Ha kipilinszkáztad bel?le a kolbász és a tojást, és ezek után ízlett akkor helyük volt benne Nálunk a vasárnapi ebédkor a húslevesb?l csak én eszem meg a zöldséget, karfiolt, zellert, kelbimbót, de a levest mindenki imádja, és a sárgarépát megeszik, én imádom a többit örülök, hogy nekem marad Na így lennék a nálad maradt kolbásszal és tojással Köszi, azért nem ártana íz szempontból egy kis kolbász és tojás

Gabys

Jót mosolyogtam a véleményeden:) A levesb?l sem vagyok hajlandó megenni a zöldségeket a mai napig, pedig mindent beleteszek. A többiek viszont ki ezt, ki azt megeszik. A kolbászt kiváltom a f?szerekkel (szerintem) kemény tojást bevallom néha teszek bele a gyerekek kedvéért, de nem eszem meg most sem, kipilinszkázom a sajátomból. Így gömböly? a családi ki mit eszik:) Ha van kedved, próbáld ki ezt a verziót is, hátha....:) Köszönöm a levélkédet, szép estét Neked! Gabi

terranova56

Köszönöm a válaszodat, ezek szerint beletaláltam, valóban így m?ködik a család ahogy írtad:) Egy kicsit vitatkoznék, mert szerintem a füstölt kolbász ízét nem lehet f?szerekkel pótolni, de becs szó a hétvégén kipróbálom a te verziódat, tudom, hogy nem lehet rossz Hétvégére rakott karfiolt tervezek, már megvettem, na mellé még befér a süt?be ez is 2 az egyben Szép napot neked üdv:Ticcsi

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek