Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás rakott kelkáposzta

Gombás rakott kelkáposzta
Gombás rakott kelkáposzta
160 perc / előkészület: 30 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen mindig előfőztem mindent hozzá, csak egyszer kipróbáltam így, hogy nyersen kerülnek bele a dolgok, és nagyon finom lett. Így kevesebb mosogatnivaló van, és kevesebb idő is elkészíteni. Több idő jut a két kicsi fiamra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket és a darált húst, amivel egy kicsit lepirítjuk.
  2. A káposztát kettévágjuk, a torzsát kivágjuk, és kisebb csíkokra szeljük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és egy adag káposztát terítünk rá, majd erre kerül egy marék rizs, a darált hús keverék, a gomba, a felkarikázott tojás, a vékony csíkokra vágott felvágott, majd újból káposzta, rizs, darált hús, gomba, tojás és kolbász, addig folytatjuk így a sort, míg van alapanyagunk.
  4. A legvégén káposztát teszünk, és a gomba, illettve az egy doboz tejföl keverékével felöntjük.
  5. Előmelegíttet sütőben lefedve sütjük 2-2,5 óráig, ha megfőtt, akkor tejfölt kerül a tetejére, és grill fokozaton 10 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 991
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó79

Mióta szakács: 2010.08.27.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott kel előfőzés nélkül, gombás-kelkáposztás egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

990
kelkáposzta 1 közepes fej
darált sertéshús 40 dkg
rizs 1 bögre
főtt tojás 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
felvágott 5 dkg
lángolt kolbász 20 dkg
tejföl 450 g
gombakonzerv 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek