r
Nosalty Logó

Gombás rakott kelkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Gombás rakott kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    443 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 996 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    204.9 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8996.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2206 mg
  • Nátrium
    5167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1772 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    558 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1311 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    831 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4933 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 3982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket és a darált húst, amivel egy kicsit lepirítjuk.
  2. A káposztát kettévágjuk, a torzsát kivágjuk, és kisebb csíkokra szeljük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és egy adag káposztát terítünk rá, majd erre kerül egy marék rizs, a darált hús keverék, a gomba, a felkarikázott tojás, a vékony csíkokra vágott felvágott, majd újból káposzta, rizs, darált hús, gomba, tojás és kolbász, addig folytatjuk így a sort, míg van alapanyagunk.
  4. A legvégén káposztát teszünk, és a gomba, illettve az egy doboz tejföl keverékével felöntjük.
  5. Előmelegíttet sütőben lefedve sütjük 2-2,5 óráig, ha megfőtt, akkor tejfölt kerül a tetejére, és grill fokozaton 10 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7847
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás rakott kelkáposzta
Ildikó79 41 recept

Régen mindig előfőztem mindent hozzá, csak egyszer kipróbáltam így, hogy nyersen kerülnek bele a dolgok, és nagyon finom lett. Így kevesebb mosogatnivaló van, és kevesebb idő is elkészíteni. Több idő jut a két kicsi fiamra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...