r
Nosalty Logó

Rakott karfiol Erabell konyhájából

NS
Rakott karfiol Erabell konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

436
Kalória
25.5g
Fehérje
34.4g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
184.1g
Víz
87.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2607 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4579.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1018 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2607 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet.
  2. Megfőzzük a rizst.
  3. Elkészítjük a darált húst: az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk őrőlt pirospaprikával. Ezután beletesszük a húst, a fokhagymát és a fűszereket (só, őröltbors, ételízesítő). Gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd egy picit pirítjuk, amolyan "pergősre".
  4. A rizst a kész darálthússal összekeverjük.
  5. Veszünk egy jénait vagy egy tepsit, és az aljára szépen elterítjük a karfiol felét. Erre jön a rizses darálthús, majd a maradék karfiol. A tetején eloszlatjuk a tejfölt, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük, míg a teteje aranybarnára nem sül. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet a férjem és a kisfiam szereti nagyon, úgyhogy általában nekik szoktam elkészíteni. Finom, kiadós és viszonylag olcsó étel.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek