Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol Erabell konyhájából

Rakott karfiol Erabell konyhájából
Rakott karfiol Erabell konyhájából
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a férjem és a kisfiam szereti nagyon, úgyhogy általában nekik szoktam elkészíteni. Finom, kiadós és viszonylag olcsó étel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Miután kivettük a sütőből, még várjunk fél órát a tálalással, hogy ne essen szét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet.
  2. Megfőzzük a rizst.
  3. Elkészítjük a darált húst: az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk őrőlt pirospaprikával. Ezután beletesszük a húst, a fokhagymát és a fűszereket (só, őröltbors, ételízesítő). Gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd egy picit pirítjuk, amolyan "pergősre".
  4. A rizst a kész darálthússal összekeverjük.
  5. Veszünk egy jénait vagy egy tepsit, és az aljára szépen elterítjük a karfiol felét. Erre jön a rizses darálthús, majd a maradék karfiol. A tetején eloszlatjuk a tejfölt, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük, míg a teteje aranybarnára nem sül. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 20 397
elküldve: 4
receptkönyvben: 301
elkészítve: 19/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldség, húsos karfiol

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubala Lajosné
Bubala Lajosné Fri, 2012-03-30 11:29

Kedves Erabell!
Csak egy kérdésem lenne: a rizs nyersen kerül az ételbe, vagy előfőzött állapotban? Egyébként gyönyörü a fotó!

erabell
Erabell / erabell Fri, 2012-03-30 12:39

Kedves Bubala Lajosné!A rizs előfőzött állapotban kerül az ételbe.Köszönöm szépen!:-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-02-27 10:18

Kedves erabell!

A héten veszem a következő adag karfiolt, és újra készítésre kerül, annyira ízlett, köszi:-)

Persze, készítek levest is, meg pörköltet is,lehet rántok is, még nem tudom.... -valahogy kiéheztünk a zöldségekre már, de nagyon.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

erabell
Erabell / erabell Mon, 2012-02-27 14:34

Kedves Éva-Anyóca!Nagyon örülök neki,hogy annyira ízlett a rakott karfiol!Szívesen!Neked is szép napot kívánok!Erabell :-))

erabell
Erabell / erabell Mon, 2012-02-27 10:03

Kedves Éva-Anyóca!Örülök,hogy elkészítetted és annak,hogy ízlett!:-)Erabell

erabell
Erabell / erabell Sat, 2012-02-25 14:01

Köszönöm szépen,és szívesen a receptet!:-)Én is szép hétvégét kívánok!Erabell

434
karfiol 1 nagy fej
darált sertéshús 50 dkg
tejföl 150 g
rizs 1 bögre
trappista sajt 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek