r
Nosalty Logó

Rákóczi túrótorta Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Rákóczi túrótorta Gonoszka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Lekenéshez

545
Kalória
19.7g
Fehérje
83.5g
Szénhidrát
14.4g
Zsír
110.7g
Víz
148.5g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
56.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Lekenéshez

Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Lekenéshez

Összesen 5442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Lekenéshez

Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.9 g
  • Cink
    183 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    141 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    84 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8189.3 g
  • Cink
    1826 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    1409 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    2473 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    71 mg
  • Mangán
    58 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    835.3 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1107.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    176 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    843 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 5442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit (lisztet, porcukrot, tojássárgákat, reszelt citromhéjat, tejfölt, szódabikarbónát, sót) összegyúrjuk. Jól kezelhető, rugalmas tésztát kapunk. Hűtőbe tesszük 0,5-1 órára.
  2. Ha letelt a pihentetési idő kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt aljú, 28 centis tortaformába tesszük. Eligazgatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
  3. A töltelékhez a túrót, a tojássárgákat, a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukrokkal, reszelt citromhéjjal összekeverjük (én robotgéppel csináltam). Ezután hozzákeverjük a mazsolát és a búzadarát. A tojásfehérjéket (2 db-ot) habbá verünk, és lazán belekeverjük a túrótöltelékbe.
  4. Ha letelt az elősütési 10 perc, kivesszük a sütőből a tésztát, megkenjük a sárgabaracklekvár felével, majd rásimítjuk a túrótölteléket. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt villára vagy hústűre már nem ragad rá a töltelék.
  5. Közben a 4 db tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral kemény habbá.
  6. Ha megsült a túrótöltelék, akkor kivesszük a tortát a sütőből, megkenjük a sárgabaracklekvár másik felével, és rásimítjuk a habot. Visszatesszük a sütőbe, és 10-15 percig szárítjuk, a sütő hőfokát 100 fokra levéve. Akkor jó, ha már kap egy kicsi színt.
  7. Kivesszük a sütőből, pihentetjük kb. 10-15 percet, majd óvatosan egy késsel körbevágjuk, és lekapcsoljuk a forma oldalát. Kihűtjük.
  8. Szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Ez a 200-dik receptem! Ezt a tortát Orsi húgom névnapjára készítettem az almás krémes mellé. Mindenkinek nagyon ízlett, így pillanatok alatt fogyott el. 100 grammban 184 kalória van.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek