r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Mignon konyhájából

Mignon
Rákóczi túrós Mignon konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

849
Kalória
21.4g
Fehérje
125.1g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
99.2g
Víz
92.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
78.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.8 g
  • Cink
    186 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    144 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    86 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5521.3 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    876 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    694.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 5934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A linzertésztához összekeverjük a porcukrot, a vanília magjait, a lisztet és a reszelt citromhéjat.
  2. Belekockázzuk a hideg vajat és hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. Közben a túrós töltelékhez krumplinyomóval áttörjük a túrót. Az alaposan megmosott mazsolát lecsepegtetjük, majd a töltelék többi hozzávalóval együtt a túróhoz adjuk és jól kikeverjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  5. A tésztát kézzel téglalap alakúra lapítjuk, majd sodrófával kb. 5mm vastag, 28x35 cm-es téglalapra nyújtjuk (én szilikonos sütőpípron nyújtom és azzal együtt emelem át a tepsibe).
  6. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 10 percre betesszük a forró sütőbe. Mikor kivettük , még forrón lekenjük a tetejét a baracklekvárral.
  7. A sütőt visszavesszük 160 fokra, a túrótölteléket óvatosan rákenjük a tésztára és visszatesszük kb. 25 percre a sütőbe.
  8. A tojásfehérjéket fém tálba tesszük, elkeverjük benne a cukrot. Kis edényben vizet melegítünk, majd a gőz fölé tesszük a tálat és addig kevergetjük folyamatosan habverővel (de nem verjük!), amíg ujjunkat beleérintve már épp csípni kezdi (akinek van maghőmérője, 55 fokot ne lépje túl).
  9. Átöntjük a meleg cukros tojásfehérjét egy nagy tálba, és robotgéppel kihűlésig keverjük, hogy kemény csúcsos hab legyen belőle.
  10. A habot habzsákba kanalazzuk, és átlósan csíkokat nyomunk a túrótöltelékre.
  11. A tetejére fátyolnyi rétegben porcukrot szitálunk, és betesszük a sütőbe 5-10 percre, hogy a hab kicsit megpiruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5

Imádom ezt a süteményt, de eddig csak cukiban ettem, mert sosem volt bátorságom elkészíteni. Nagy hiba volt! A tavaszi Stahl magazinban lépésről-lépésre mutatja be Wichmann Anna a készítését, gondoltam sima ügy, meg kell vele próbálkoznom. És tényleg nem okozott túl nagy nehézséget, egyedül a linzertészta nyújtása adja fel mindig a leckét, de arra meg már kikísérleteztem, hogy két szilikonos sütőpapír közt nyújtom, így nem esik szét, nem ragad rá a sodrófára és az alsó papírral a tepsibe is könnyen át lehet emelni. A hab készítésénél is féltem, de ez a gőz fölötti technika nem rejt semmi ördöngösséget és a sütin tényleg gyönyörűen megáll az így felvert hab, az íze isteni finom. Összességében azt kell mondjam, hogy sokkal finomabb, mint a cukrászdában készült, a saját munka öröme még ízletesebbé teszi! :) Mivel nem szeretjük süteményben a mazsolát, én kihagytam belőle, de aki kedveli, feltétlenül tegye bele!!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek