Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kakaókrémes piskóta

Rakott kakaókrémes piskóta
Rakott kakaókrémes piskóta
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár évvel ezelőtt sokszor készítettük ezt a süteményt, úgymond ez volt az "ünnepi sütemény", ami sose hiányozhatott az asztalról. Most előkotortam a régi jegyzeteimet (mert régen csak papírra vagy füzetbe írtuk a jobbnál jobb recepteket, nem volt se számítógép, se internet, se NoSalty :D), és újra elkészítettem. Mit mondjak?! Még mindig finom. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Jó étvágyat kívánok! Figyelem: egy szelet sohasem elég... :)

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. 6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a 6 tojássárgáját a cukorral majdnem fehéredésig kikeverjük (én kézi mixerrel csinálom), majd hozzáadjuk apránként a  lisztet, átkeverjük (ezt már fakanállal).

  2. Beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot, majd óvatosan átkeverjük, hogy a hab ne törjön nagyon meg.

  3. Előremelegített sütőben kizsírozott, lisztezett tepsiben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Elkészítjük a krémet: a tejet a cukorral és a krémporral megfőzzük, hagyjuk alaposan kihűlni, majd hozzákeverjük a kakaót és a vajat/margarint. Ezzel a krémmel lekenjük a kihűlt piskótát.

  5. Kis lábasban felteszünk vizet forrni, majd egy nagyobb edényben a keletkezett  gőz fölött felverjük kézi mixerrel a tojásfehérjéket a cukorral jó keményre.

  6. Ha kész, rákenjük a kakaós krémre, megszórjuk reszelt csokoládéval, vagy leöntjük a kedvenc csokimázunkkal.

  7. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 38 485
elküldve: 31
receptkönyvben: 846
elkészítve: 17/34
Facebookon megjelent: 4

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta kakaós krémmel, habos piskóta, krémes habos szelet

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsoffi
Zsoffi Thu, 2015-04-09 11:39

Ezen milyen jót nevettem :D
"[...] nem volt se számítógép, se internet, se NoSalty :D)"

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-07-07 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mary0227
mary0227 Thu, 2013-03-28 15:14

Az en kerdesem is az lenne,hogy mi az a krempor?Nagyon szeretnem megcsinalni ezt a sutit,de felek,hogy nem fogok tudni itt venni ilyet :(

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2013-03-28 15:43

Kedves mary0227, bemásolok egy linket, remélem ez segít
http://www.jobbanjar.hu/alapveto-elelmiszer-akciok/alapveto-elelmiszer-t... (de látom, hogy ez csak nagy kiszerelésben van?!?), olcsóbb ha keményítőliszttel helyettesíted a krémport, vagy megpróbálhatod kakaós pudinggal is...úgyis teszel még bele kakaót... valójában keményebb pudingot kell kapnod.. Remélem sikerülni fog, és utána már csak le kell aratnod a dícséreteket! :D Üdv. Szivi

humi0412
humi0412 Sun, 2012-07-22 14:58

sZIASZTOK! LENNE EGY KÉRDÉSEM,HOGY A KRÉMPORT FELFŐZŐM ANNAK OLYANNAK KÉNE LENNI MINT A PUDING?OLYAN SŰRŰ?MERT NEKEM FOLYÉKONYABB.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2012-07-22 22:16

Kedves Humi, igen olyannak kell lennie mint a pudingnak. Sajnálom, hogy nem voltam netközelben, gondolom már késve érkezett a válasz. Milyen lett a sütemény? Üdv. Szivi

humi0412
humi0412 Mon, 2012-07-23 05:59

szia,sajnos nem sikerült állagra de ízre finom volt:)de hamarosan újra neki állok és hátha sikerül:))

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2012-07-23 09:09

Szia, sajnálom, hogy nem sikerült az állaga, legközelebb esetleg próbáld meg kevesebb tejjel főzni. Szorítok, hogy sikerüljön :). Szia

zsuzsu1009
zsuzsu1009 Mon, 2013-07-08 01:03

Az 5 dkg kremport nagyon kevesnek talalom a 1/2 l tejhez. Amit ajanlottal korabban http://www.jobbanjar.hu/alapveto-elelmiszer-akciok/alapveto-elelmiszer-t..., akik nem tudtak mi a a kremespor egy zacsko 230 g, es ahhoz 800 ml tejet ajanlanak. Ha pedig arra gondolok a pudingpor 40 g es ahhoz fel liter tejre van szukseg akkor...
Kivancsi vagyok milyen lesz - a piskota mar kesz :) Mar alig varom, hogy megkostoljam, mert annyira finomnak tunik :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2013-07-08 07:54

Szia Zsuzsu1009, sajnos nem vagyok jártas a magyarországi krémporok csomagolása terén. Én ezt csak pótmegoldásnak ajánlottam, mert nálatok csak ilyet találtam a neten. Nálunk ez Zlatý Klas krémpor néven van forgalomban (http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/polievky-koreniny-hotove...).
Azért kíváncsivá tettél és várom a beszámolót, hogy milyen lett a süti :D
Üdv. Szivi

zsuzsu1009
zsuzsu1009 Mon, 2013-07-08 15:09

Szia Szivi, a suti nagyon-nagyon finom!!! Bekerult a kevencek koze :) De a kremporbol kb. a felet tettem bele - kb. 12 dkg-ot az 1/2 l tejhez. A piskota receptje uj volt nekem, de isteni finom az is, ez lesz az alapreceptem. Koszonom!!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2013-07-08 15:15

Óóoh nagyon-nagyon örülök! A siker a tiéd! Remélem sokszor elkészíted majd!
Közben kijavítottam a receptet, (aki nem tud krémporhoz jutni, próbálja ki pudingporral vagy keményítőliszttel) lehet, hogy így érthetőbb.
Üdv. Szivi

sarai eva
sarai eva Wed, 2012-07-04 11:36

Szia! Jó lekvár főzést! Tegnap 10 kg. barackból főztem lekvárt, hátra van még 2x10 kg. A napokban ez is meglesz.Neked is és a családodnak is jó nyarat.Én szívem szerint már novemberben lennék,nem szeretem a nyarat.Főleg nem a kánikulát.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2012-07-04 13:40

Köszi a jókívánságokat :), majd télen learatom a mostani fáradalmaim gyümölcsét :). Szia :D

sarai eva
sarai eva Wed, 2012-07-04 09:31

Ígéretemhez híven, megcsináltam hétvégén a sütit. Nagyon-nagyon finom lett.Próbáld ki Te is tejszínnel.Többször lesz elkészítve a család kérésére.Köszönjük.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2012-07-04 11:21

Én köszönöm :))). Én is biztosan kipróbálom tejszínnel is. További jó sütést-főzést és befőzést :))) én most a barackkal és a csemegeubival szenvedek :))), kellemes nyarat kívánok, szia.

taiata
taiata Mon, 2012-07-02 12:01

Szia! Ez az adag mekkora tepsimérethez való? Nehogy úgy járja, hogy túl alacsony lesz a krém, mert akkor kapok a fejemre, hogy nincs elég krém rajta :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2012-07-02 13:14

Szia :), a tepsi mérete - most mértem - 36x25 cm (bocsi, hogy nem írtam be). Sok sikert kívánok és jó étvágyat ! :)

nutria
Asszonycicc / nutria Fri, 2012-06-29 13:55

Ez tetszik. :) de szerintem én növényi tejszínnel csinálom, tojással nem kockáztatok ilyen melegben. Köszi a receptet!

sarai eva
sarai eva Fri, 2012-06-29 13:47

Nagyon tetszik a sütid. Biztos hogy megcsinálom. A tojás habot így nem nagyon szeretem. Gondolom ha tejszínhabbal csinálom, nem rontja el.Megvan a hétvégi nyalánkság.Köszi.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2012-06-29 13:55

Kedves Éva,
köszike hogy ezt a sütit választottad, szerintem a tejszínhab nem ront rajta :) Én is gondolkodtam, hogy azzal csinálom, de aztán mégis az eredeti recept szerint készítettem. Szia:)

906
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
porcukor 12 dkg
tej 0.5 l
pudingpor 50 g
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
vaj 25 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 25 dkg
csokoládé 2 dkg