r
Nosalty Logó

Rakott kakaókrémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Rakott kakaókrémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 906 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5435 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 272 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 906 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    255 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3660.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.7 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 5435 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 272 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a 6 tojássárgáját a cukorral majdnem fehéredésig kikeverjük (én kézi mixerrel csinálom), majd hozzáadjuk apránként a lisztet, átkeverjük (ezt már fakanállal). Beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot, majd óvatosan átkeverjük, hogy a hab ne törjön nagyon meg. Előremelegített sütőben kizsírozott, lisztezett tepsiben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a krémet: a tejet a cukorral és a krémporral megfőzzük, hagyjuk alaposan kihűlni, majd hozzákeverjük a kakaót és a vajat/margarint. Ezzel a krémmel lekenjük a kihűlt piskótát. Kis lábasban felteszünk vizet forrni, majd egy nagyobb edényben a keletkezett gőz fölött felverjük kézi mixerrel a tojásfehérjéket a cukorral jó keményre. Ha kész, rákenjük a kakaós krémre, megszórjuk reszelt csokoládéval, vagy leöntjük a kedvenc csokimázunkkal. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 39073
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Ajánló

Jó étvágyat kívánok! Figyelem: egy szelet sohasem elég... :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott kakaókrémes piskóta
Rumiszivi 91 recept

Jó pár évvel ezelőtt sokszor készítettük ezt a süteményt, úgymond ez volt az "ünnepi sütemény", ami sose hiányozhatott az asztalról. Most előkotortam a régi jegyzeteimet (mert régen csak papírra vagy füzetbe írtuk a jobbnál jobb recepteket, nem volt se számítógép, se internet, se NoSalty :D), és újra elkészítettem. Mit mondjak?! Még mindig finom. :)

Hozzászólások (10)

sarai eva

Nagyon tetszik a sütid. Biztos hogy megcsinálom. A tojás habot így nem nagyon szeretem. Gondolom ha tejszínhabbal csinálom, nem rontja el.Megvan a hétvégi nyalánkság.Köszi.

Rumiszivi

Kedves Éva, köszike hogy ezt a sütit választottad, szerintem a tejszínhab nem ront rajta :) Én is gondolkodtam, hogy azzal csinálom, de aztán mégis az eredeti recept szerint készítettem. Szia:)

Törölt felhasználó

Ez tetszik. :) de szerintem én növényi tejszínnel csinálom, tojással nem kockáztatok ilyen melegben. Köszi a receptet!

Rumiszivi

Szia Nutria :), növényi tejszínnel is finom lesz :)). Sok sikert, szia :)

Törölt felhasználó

mi az a krémpor? krémes krémpor? sajnos nem tudom.

Rumiszivi

Kedves Dalma :) talán ez segít: http://www.jobbanjar.hu/alapveto-elelmiszer-akciok/alapveto-elelmiszer-t59451/. Sok sikert kívánok, szia :)

Törölt felhasználó

Köszönöm ! :)

Rumiszivi

Nincs mit! :)

Törölt felhasználó

Szia! Ez az adag mekkora tepsimérethez való? Nehogy úgy járja, hogy túl alacsony lesz a krém, mert akkor kapok a fejemre, hogy nincs elég krém rajta :)

Rumiszivi

Szia :), a tepsi mérete - most mértem - 36x25 cm (bocsi, hogy nem írtam be). Sok sikert kívánok és jó étvágyat ! :)

sarai eva

Ígéretemhez híven, megcsináltam hétvégén a sütit. Nagyon-nagyon finom lett.Próbáld ki Te is tejszínnel.Többször lesz elkészítve a család kérésére.Köszönjük.

Rumiszivi

Én köszönöm :))). Én is biztosan kipróbálom tejszínnel is. További jó sütést-f?zést és bef?zést :))) én most a barackkal és a csemegeubival szenvedek :))), kellemes nyarat kívánok, szia.

sarai eva

Szia! Jó lekvár f?zést! Tegnap 10 kg. barackból f?ztem lekvárt, hátra van még 2x10 kg. A napokban ez is meglesz.Neked is és a családodnak is jó nyarat.Én szívem szerint már novemberben lennék,nem szeretem a nyarat.F?leg nem a kánikulát.

Rumiszivi

Köszi a jókívánságokat :), majd télen learatom a mostani fáradalmaim gyümölcsét :). Szia :D

Törölt felhasználó

sZIASZTOK! LENNE EGY KÉRDÉSEM,HOGY A KRÉMPORT FELF?Z?M ANNAK OLYANNAK KÉNE LENNI MINT A PUDING?OLYAN S?R??MERT NEKEM FOLYÉKONYABB.

Rumiszivi

Kedves Humi, igen olyannak kell lennie mint a pudingnak. Sajnálom, hogy nem voltam netközelben, gondolom már késve érkezett a válasz. Milyen lett a sütemény? Üdv. Szivi

Törölt felhasználó

szia,sajnos nem sikerült állagra de ízre finom volt:)de hamarosan újra neki állok és hátha sikerül:))

Rumiszivi

Szia, sajnálom, hogy nem sikerült az állaga, legközelebb esetleg próbáld meg kevesebb tejjel f?zni. Szorítok, hogy sikerüljön :). Szia

zsuzsu1009

Az 5 dkg kremport nagyon kevesnek talalom a 1/2 l tejhez. Amit ajanlottal korabban http://www.jobbanjar.hu/alapveto-elelmiszer-akciok/alapveto-elelmiszer-t59451/azoknak, akik nem tudtak mi a a kremespor egy zacsko 230 g, es ahhoz 800 ml tejet ajanlanak. Ha pedig arra gondolok a pudingpor 40 g es ahhoz fel liter tejre van szukseg akkor... Kivancsi vagyok milyen lesz - a piskota mar kesz :) Mar alig varom, hogy megkostoljam, mert annyira finomnak tunik :)

Rumiszivi

Szia Zsuzsu1009, sajnos nem vagyok jártas a magyarországi krémporok csomagolása terén. Én ezt csak pótmegoldásnak ajánlottam, mert nálatok csak ilyet találtam a neten. Nálunk ez Zlatý Klas krémpor néven van forgalomban (http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/polievky-koreniny-hotove-jedla/instantne-vyrobky/pudingy/zlaty-klas-dr-oetker-1ks-40g.html). Azért kíváncsivá tettél és várom a beszámolót, hogy milyen lett a süti :D Üdv. Szivi

zsuzsu1009

Szia Szivi, a suti nagyon-nagyon finom!!! Bekerult a kevencek koze :) De a kremporbol kb. a felet tettem bele - kb. 12 dkg-ot az 1/2 l tejhez. A piskota receptje uj volt nekem, de isteni finom az is, ez lesz az alapreceptem. Koszonom!!

Rumiszivi

Óóoh nagyon-nagyon örülök! A siker a tiéd! Remélem sokszor elkészíted majd! Közben kijavítottam a receptet, (aki nem tud krémporhoz jutni, próbálja ki pudingporral vagy keményít?liszttel) lehet, hogy így érthet?bb. Üdv. Szivi

Törölt felhasználó

Az en kerdesem is az lenne,hogy mi az a krempor?Nagyon szeretnem megcsinalni ezt a sutit,de felek,hogy nem fogok tudni itt venni ilyet :(

Rumiszivi

Kedves mary0227, bemásolok egy linket, remélem ez segít http://www.jobbanjar.hu/alapveto-elelmiszer-akciok/alapveto-elelmiszer-t59451/ (de látom, hogy ez csak nagy kiszerelésben van?!?), olcsóbb ha keményít?liszttel helyettesíted a krémport, vagy megpróbálhatod kakaós pudinggal is...úgyis teszel még bele kakaót... valójában keményebb pudingot kell kapnod.. Remélem sikerülni fog, és utána már csak le kell aratnod a dícséreteket! :D Üdv. Szivi

Törölt felhasználó

Ezen milyen jót nevettem :D "[...] nem volt se számítógép, se internet, se NoSalty :D)"

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek