Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-epres kocka

Habos-epres kocka
Habos-epres kocka
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom sütemény. Eperszezonban készítettem, így eperszemek kerültek a sütemény tetejére. Bár sok tojást tartalmaz, de garantálom, hogy megéri elkészíteni, mert aki kóstolta, mint megnyalta a 10 ujját utána! :) Bár nálam a csokimáz elmaradt, de ízéből így sem veszített semmit.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat. Az egyik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A másik tálban a tojássárgájákat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az étolajat, elkeverjük, majd felváltva hozzákeverjük a tojásos masszához a tojásfehérjehabot a sütőporos-kakaós liszttel.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

A krémhez:

  1. Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet: egy edénybe beleöntjük a tej nagyobb részét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük benne a tojássárgájákat. A maradék tejben elkeverjük a lisztet, és hozzáöntjük a tojássárgájás tejhez. Sűrű krémet főzünk, amelyet állandóan kevernünk kell, mert különben leég.
  2. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a porcukros vajat.

A habhoz:

  1. A tojásfehérjéket egy habüstbe rakjuk a cukorral. Egy edénybe vizet teszünk főni, rárakjuk a cukros tojásfehérjés habüstöt, és hagyjuk felforrni a vizet.
  2. Egy kézi mixerrel felverjük a habot. 15 percig kell verni. Kb. 10 perc múlva a habhoz adjuk a citromlevet.

Összeállítás:

  1. A tésztát megkenjük a krémmel, és hagyjuk a hűtőben dermedni 20-30 percet, rákenjük a tojásfehérjehabot. Végül eperszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 105
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SKAndi

Mióta szakács: 2013.03.08.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Nyald meg az ujjad

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
tojás 7 db
rétesliszt 7 púpozott ek
porcukor 7 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
tojássárgája 5 db
finomliszt 4 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 30 dkg
citromlé 1 citromból nyert
eper 25 dkg