Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hópihe sütemény

Hópihe sütemény
Hópihe sütemény
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hozzájutottam egy nagyon szép, hópihe formájú szilikonformához, így egy egyszerű kevert süteményt készítettem bele. A látvány és az íz is tökéletes, akár karácsonyi süteményként is megállja a helyét:-)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha nincs ilyen formánk, akkor lehet bármilyen sütiforma, úgy is finom lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és apróbb kockákra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  3. Egy külön tálban kézi mixerrel összekeverjük krémesre a folyékony hozzávalókat.
  4. Ezután a krémes tésztához folyamatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket, míg tészta állagot nem kapunk.
  5. Legvégül belekeverjük az almát, és a szilikonformába öntjük.
  6. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percet sütjük. Végezzünk tűpróbát, hogy teljesen átsült-e a közepe is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 898
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

reform süti, egészséges süti, almás sütemény hópihe formában, almás kevert

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
rétesliszt 10 dkg
nádcukor 10 dkg
erythritol 10 dkg
tojás 2 db
tehéntúró 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
szőlőmagolaj 0.8 dl
savó 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
alma 0.5 közepes db
porcukor 1 ek