r
Nosalty Logó

Quinoával és fetával töltött paprika

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsus
Quinoával és fetával töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 540 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2155 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4946 micro
  • β-crypt
    555 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6890 micro
Összesen 540 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7300.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    2182 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1948.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1480 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1370 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    19783 micro
  • β-crypt
    2221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27560 micro
Összesen 2155 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felrakunk forrni fél liter vizet, fél teás kanál sót adunk hozzá. A quinoát szitában folyó víz alatt alaposan megmossuk, és belerakjuk a vízbe. Ha felforrt, kis lángra vesszük, és lefedve 15 percig főzzük.
  2. Az olaj felét nagy méretű serpenyőbe öntjük, az összevágott újhagymát és a kimagozott, összevágott jalapenót beletesszük, és közepes lángon 2-3 percig sütjük. Ezek után mehet bele a szétnyomott fokhagyma, római kömény, spenót és a víz. Amikor a spenót már eléggé megfonnyadt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a koriandert, quinoát, fetát és a kukoricát. Az egészet finoman összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Serpenyőben felteszünk egy evőkanál olajat, ebben megsütjük a karikákra vágott lilahagymát, kb 3-4 perc. Amikor kész, hozzáadjuk a fehérbort, megsózzuk, borsozzuk. Elterítjük a tepsiben (közepes méretű, az enyém 30*23 cm), amiben a paprikákat fogjuk sütni.
  4. A paprikákat hosszában kettévágjuk, de nem vágjuk ki a csumáját, csak a magokat dobjuk ki, beletesszük a tepsibe, és megtöltjük a töltelékkel.
  5. Megöntözzük a maradék olajjal, és 200 fokos sütőbe tesszük. 25-30 percig sütjük, a végén grillezhetjük, hogy egy kicsit megsüljön a teteje. Forrón, langyosan, de hidegen is finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 14343
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Receptkategóriák

Quinoával és fetával töltött paprika
Marcsus 69 recept

Egy nagyon könnyű és finom étel ebédre, vacsorára, de ha megmarad belőle, akár reggelire is kitűnő.

Hozzászólások (3)

Kaddu-Laḍḍu

Igazi latin-amerikai mix, minden van benne, ami azon a tájon ?shonos: quinoa, kukorica, ilyen paprika, olyan paprika...egyszóval gratulálok a majdnem autentikus összeállításhoz! Volt egy tanárom az egyetemen, aki sokat jár ki kutatni Bolíviába (a hölgyemény kultúrantropológus), ?t?le hallottam el?ször a quinoáról és az amarantáról. És azóta észre is veszem ezeket a spéci gabonaféléket a bioboltok polcán.

Marcsus

Köszönöm. :) örülök hogy tetszik.

Nattakiri

Nagyon finom volt, köszönöm a receptet! Sajnos quinoát nem kaptam, pedig nagyon kerestem, úgyhogy maradt a köles :) Így is finom volt!

Marcsus

Biztos nagyon jól sikerült, szerintem rízzsel, árpagyönggyel és még sok mással ki lehetne próbálni. :) Örülök ha ízlett

Törölt felhasználó

Szia :) ma elmentettem a receptjeid kb. 90%-át :D Én is hasonlókat f?zök, csak sosincs id?m leírni a recepteket. Így legalább meglesz a receptkönyvem. Köszi. :) És szépek a fotók is!

Marcsus

Szia! Örülök hogy tetszenek a receptek, :) én is megn?ztem a tieid, nagyon különlegesek és a fotók is szépek valóban hasónlítanak a receptjeink. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.