r
Nosalty Logó

Quinoával és fetával töltött paprika

Marcsus
Quinoával és fetával töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

540
Kalória
20.8g
Fehérje
68.8g
Szénhidrát
21g
Zsír
487.2g
Víz
44.5g
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2155 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    487.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4946 micro
  • β-crypt
    555 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6890 micro
Összesen 540 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7300.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    2182 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    275.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1948.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1480 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1370 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    19783 micro
  • β-crypt
    2221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27560 micro
Összesen 2155 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

  1. Felrakunk forrni fél liter vizet, fél teás kanál sót adunk hozzá. A quinoát szitában folyó víz alatt alaposan megmossuk, és belerakjuk a vízbe. Ha felforrt, kis lángra vesszük, és lefedve 15 percig főzzük.
  2. Az olaj felét nagy méretű serpenyőbe öntjük, az összevágott újhagymát és a kimagozott, összevágott jalapenót beletesszük, és közepes lángon 2-3 percig sütjük. Ezek után mehet bele a szétnyomott fokhagyma, római kömény, spenót és a víz. Amikor a spenót már eléggé megfonnyadt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a koriandert, quinoát, fetát és a kukoricát. Az egészet finoman összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Serpenyőben felteszünk egy evőkanál olajat, ebben megsütjük a karikákra vágott lilahagymát, kb 3-4 perc. Amikor kész, hozzáadjuk a fehérbort, megsózzuk, borsozzuk. Elterítjük a tepsiben (közepes méretű, az enyém 30*23 cm), amiben a paprikákat fogjuk sütni.
  4. A paprikákat hosszában kettévágjuk, de nem vágjuk ki a csumáját, csak a magokat dobjuk ki, beletesszük a tepsibe, és megtöltjük a töltelékkel.
  5. Megöntözzük a maradék olajjal, és 200 fokos sütőbe tesszük. 25-30 percig sütjük, a végén grillezhetjük, hogy egy kicsit megsüljön a teteje. Forrón, langyosan, de hidegen is finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*23

Egy nagyon könnyű és finom étel ebédre, vacsorára, de ha megmarad belőle, akár reggelire is kitűnő.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...