r
Nosalty Logó

Quinoasaláta fetával, avokádóval

Bodon Judit dietetikus
Quinoasaláta fetával, avokádóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

670
Kalória
23.8g
Fehérje
73.8g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
442.1g
Víz
53.4g
Koleszterin
14g
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    19098 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    19098 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    3121 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A quinoát kétszeres mennyiségű, sós vízben a rizshez hasonlóan főzzük meg (kb. 15-20 perc), majd hagyjuk hűlni.
  2. A paradicsomot, uborkát, paprikát mossuk meg, majd vágjuk őket és a lila hagymát kis kockákra. (Az általam leírt mennyiségeket persze ízlés szerint lehet változtatni.)
  3. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját, hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
  4. A feta sajtot kockázzuk fel, a szárítottparadicsom-darabokat is vágjuk fel.
  5. 1 evőkanál olívaolajból, 1 lime levéből kevés sóval (a feta is sós), borssal készítsünk öntetet.
  6. Egy nagy salátástálba tegyük a kihűlt quinoát, szórjuk rá a felaprított zöldségeket, az avokádót, a szárított paradicsomot, az olívabogyókat, a feta sajtot, majd öntsük rá az öntetet, és forgassuk át a salátát. Azonnal vagy később is fogyaszthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Sajnos nem olcsó alapanyag, de érdemes kipróbálni a quinoát, ezt a gluténmentes, dél-amerikai álgabona-magot. Semleges íze miatt jól illik zöldségekhez, sajtokhoz, húsokhoz is. Ezúttal egy saláta készült belőle, mindenféle földi jóval megtuningolva.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek