Quinoa saláta pisztáciával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
750
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1500
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
30.2g quinoa111 kcal
-
35.6g kígyóuborka5 kcal
-
8.9g szárított paradicsom23 kcal
-
8.9g pisztácia51 kcal
-
3.6g pekándió25 kcal
-
7.1g citromlé2 kcal
-
5.7g olívaolaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
267
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 126.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 11476 micro
-
Lut-zea 810 micro
Összesen
750
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 81.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2195.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 538 mg
-
Foszfor 1295 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 253.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 22951 micro
-
Lut-zea 1621 micro
Összesen
1500
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 4084 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
-
0.5 db kígyóuborka
-
1 citromból nyert citromlé
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A quinoa-t beáztatjuk vízbe 1 órára.
- Leöblítjük, majd feltesszük főni kétszeres mennyiségű vízben. (Nagyjából 15 perc kell neki, időnként keverjük meg.)
- Közben kisebb kockákra szeleteljük az uborkát, kicsavarjuk a citromlevet és a többi összetevővel együtt egy tálban összekeverjük.
- A megfőtt quinoa-tmég langyosan keverjük hozzá a salátához, majdkicsit hagyjuk hűlni.
- Amennyiben szükséges plusz citrommal, illetve sóval, borssal ízesítjük.
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3284
- Feltöltés dátuma: 2011. június 28.
Ajánló
A quinoa az egyik legegészségesebb gabona potló. Gluténmentes, ellenben igen gazdag fehérjében és vasban. Fogyókúrázók és gyomorbetegek is bátran fogyaszthatják. Az íze emlékeztet a barnarizsre, de nem ragacsos. Készíthetünk belőle salátát, vagy önállóan köretnek is jó. Én legközelebb az édes, reggeli verziót fogom elkészíteni kókusztejjel. Ezt a salátát sültcsirke mellé készítettem, de biztos, hogy megállja majd a helyét a nyári BBQ-n is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Csupa jót hallottam erről az érdekes nevű dél-amerikai növényről. Gondoltam, itt az idő kipróbálni.