Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pupusas magyarosan

Pupusas magyarosan
Pupusas magyarosan
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bátyámtól kaptam az alapreceptet. Kicsit magyarosítottam a kolbásszal. :) Az eredetiben van paprika is, és csak a bacont kell megpirítani.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és pihentetjük.
  2. A bacont, a kolbászt és a hagymát felkockázzuk, majd serpenyőben egyszerre megpirítjuk őket.
  3. Egy tálba tesszük a tejfölt, belenyomjuk a fokhagymát, a mustárt, és ráreszeljük a sajtot. Majd mehet bele a megpirult kolbászos-hagymás bacon.
  4. A tésztát 5 felé osztjuk, kinyújtjuk, és mindegyikbe teszünk 1 ek tölteléket.
  5. A széleit lenyomkodjuk, és serpenyőben megpirítjuk mindkét felét 3-4 percig.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 634
elküldve: 15
receptkönyvben: 382
elkészítve: 36/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Anetth

Mióta szakács: 2012.11.09.
26 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos baconos lepény, kolbásszal baconnel töltött lepény, húsos tejfölös lepény

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Velleda
Velleda Sat, 2014-05-31 13:06

Nagyon finom lett! De mit bénáztam el, hogy nekem némelyikből kifolyt a töltelék egy kicsit, miután megfordítottam :( Próbáltam jól összenyomni, az utolsókat már lassan sütöttem, mégis.

Anetth
Anetth / Anetth Sat, 2014-05-31 15:24

A 10. után már csukott szemmel is menni fog. :) Amikor összetapasztod a tésztát, kicsit nedvesítsd be, hátha könnyebben összeragad. Nekem legelőször vastag lett a tészta és nem sült finomra, de nem adtam fel ;)

Velleda
Velleda Sat, 2014-05-31 16:02

Köszi :) Biztos fogok még kísérletezni, mert nagyon fincsi lett!

Csöpi85
Csöpi85 Sun, 2014-05-18 14:25

Kedves Anetth! Ez volt a mai ebédünk, és tényleg nagyon-nagyon finom és hihetetlenül laktató :-) Most már sűrűn fog készülni nálunk. Nekem a tésztájából hiányzik valamilyen fűszer, de majd legközelebb azt is kikísérletezem :-) Köszi a receptet.

Eszterlánc
Eszterlánc Tue, 2014-04-01 12:15

Tegnap találtam rá a receptedre. Köszönöm, nagyon finom lett! (Én gombát, szalonnán dinsztelt hagymát és kolbászt kevertem össze a tejföllel, de ez még csak a kezdet...)

babyloo320i
babyloo320i Thu, 2013-11-28 13:11

Pár hete találtam rá a receptre, azóta már többször készítettem. Az egész család oda van érte. Mindig variálom a tölteléket, éppen mi van itthon. Ma is ez lesz a vacsi! Köszönöm!

pintyöke72
pintyöke72 Wed, 2013-10-23 21:28

Isteni finom és nagyon laktató! Evés közben kitaláltuk,hogy akár édesen túróval vagy sósan juhtúróval is érdemes lenne kipróbálni! :)!
Köszi a receptet!!

semil
semil Tue, 2013-10-22 19:15

Kipróbáltuk,nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Anci
Anci Thu, 2013-07-18 18:09

Biztos nagyon finom. Ma kipróbálom. Köszi.

kiscsaj861023
kiscsaj861023 Sat, 2013-04-20 13:04

Nagyon finom lett az egész családnak ízlett, pedig először nem gondoltam hogy ez tényleg finom!Köszönöm a receptet, többször is meg fogom csinálni.

Anetth
Anetth / Anetth Tue, 2013-04-09 15:43

Egészségetekre! Én is variálom sokszor. Attól függ kik eszik. Az én lányom 11 hónapos. Neki csak pirítok egy kis tésztát sajttal. Vagy csak zöldséget teszek bele neki.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-04-09 12:14

Köszönöm, tetszik, én vissza térek a baconhoz, a kolbász nem a lányom kedvence, de lehet, a férjem-fiam miatt, vegyesen készítem, nagyon köszönöm az ötletet. :)
Éva-Anyóca

487
finomliszt 30 dkg
víz 150 ml
napraforgó olaj 50 ml
sütőpor 1 tk
1 tk
bacon 5 dkg
kolbász 5 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
sajt 10 dkg
mustár 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 ek