
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
húsos réteg
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
babos réteg
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
8 ek tejföl
-
só ízlés szerint
egyéb hozzávalók
-
5 db tortilla lap
-
10 dkg cheddar sajt
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db avokádó
764
Kalória
39g
Fehérje
69.6g
Szénhidrátok
37.4g
Zsír
199.5g
Víz
95.6g
Koleszterin
13g
Rost
5.7g
Cukor
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
húsos réteg
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
35 kcal
babos réteg
-
50g vörösbab169 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
egyéb hozzávalók
-
50g tortilla lap163 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
-
12 kcal
-
48g avokádó56 kcal
Összesen
764
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
húsos réteg
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
babos réteg
-
200g vörösbab674 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g tejföl317 kcal
-
0g só0 kcal
egyéb hozzávalók
-
200g tortilla lap650 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
-
49 kcal
-
190g avokádó225 kcal
Összesen
3049
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
húsos réteg
-
20g darált sertéshús36 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
babos réteg
-
13.3g vörösbab45 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
10.7g tejföl21 kcal
-
0g só0 kcal
egyéb hozzávalók
-
13.3g tortilla lap43 kcal
-
6.7g cheddar sajt27 kcal
-
3 kcal
-
12.6g avokádó15 kcal
Összesen
202
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 610 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 199.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 819 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
764
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.1 g
Zsír
-
Összesen 149.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 382 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6279.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1212 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 505 mg
-
Foszfor 2441 mg
-
Nátrium 1924 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 52 mg
Víz
-
Összesen 797.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 856 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 274 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1289 micro
-
Kolin: 425 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 3276 micro
-
β-crypt 965 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
3049
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
202
kcal
Elkészítés
húsos réteg
- Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a darált húst megpirítjuk rajta.
- Fűszerezzük, készre pároljuk, hagyjuk hűlni.
- Ha van sült hús maradékunk, a fentiek érvényüket vesztik, egyszerűen szeljük apróra a maradék húst. A képen látható egy darab sült karajmaradékkal készült.
babos réteg
- A konzerv babpürét leöblítjük, tálba tesszük, burgonyatörővel durvára törjük.
- Belereszeljük a vörös- és a fokhagymát, elkeverjük. Picit sózzuk.
- A tejföl majd a rétegezéshez kell. :)
egyéb hozzávalók
- Apró kockára vágjuk a paprikát és vékonyra szeljük az avokádót. Ha nem szeretjük őket, ezek nélkül is finom az étel!
- Tortaformát vagy bármilyen kerek, sütőbe tehető formát vékonyan kiolajozunk. Ráfektetünk egy kész tortillalapot és rétegezni kezdjük a hozzávalókat.
- A tortillalapra 1-2 evőkanálnyi babpüré kerül, majd rá 1-2 evőkanálnyi tejföl. Elsimítjuk őket.
- Erre jön a zöldség-, majd a húsréteg (2-3 evőkanálnyi).
- Sajttal borítjuk be. Ízlés szerint használhatunk más típusú sajtot is és természetesen többet is, mint a hozzávalóknál megadott mennyiség. A tetejére pl. nálunk maradék mozzarella került. Nem autentikus az étel nemzetiségéhez, de finom volt rajta!
- A sajtra tortillalap kerül, majd folytatjuk a rétegezést (bab-tejföl-zöldség-hús-sajt-tortilla), amíg a hozzávalók el nem fogynak.
- A felső tortillalapra én tejfölt kentem és sajtot tettem.
- 220 fokos sütőben sütjük, míg a tetején a sajt piros nem lesz.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Maradékot szerettem volna felhasználni és úgy elkészíteni a tortilla tekercset, hogy az másnap, akár kézzel is ehető legyen. Igazi piknik vagy vendégváró lett belőle, amibe sokféle maradék belefér ;) Csak kreatívan és ízlés szerint!